ČeskoMB

EXL: Jimmy Jensen by měl hrát v české Extralize

Tuto informaci jsme vám již přinesli v posledním díle našeho podcastu Monday BallCast, ale pokud jste jej náhodou neslyšeli (neviděli), tak ji přidáváme i tady. Podle našich zdrojů totiž do české nejvyšší soutěže míří americký baseballista jimmy Jensen.

Ten už měl svou premiéru v česku absolvovat v sezoně 2020, kd ybyl domluvený s brněnskými Hrochy. Tehdy ale jeho angažmá překazila pandémie nemoci Covid-19 a Jensen tka místo Brna musel hrát v nedalekém Rakousku. I tentokrát by měl podle našich informací hrát v za Hrochy, ačkoliv zájemců o jeho služby bylo více.

Jensen je v Evropě již známé jméno, protože kromě Rakouska působil také v Německu a ve Francii. Všude navíc předváděl velmi dobré výkony a patřil mezi nejlepší hráče soutěže. Jeho velkou předností je, že může do zápasů nastupovat jako nadhazovač, ale také jako polař. V obou činnostech patří mezi velmi kvlaitní hráče, což dokazovali také jeho čísla ve zmíněných soutěžích. V loňské sezoně měl v rkaouské Bundeslize na pálce průměr .319 a na kopci ERA 1.49.

V Česku jej fanoušci mohli v minulosti vidět jako člena výber International Stars na Pražském baseballovém týdnu. Jensen také působí na lavičce rakouského národního týmu a v Brně by mohl rozšířit enklávu zahraničních trenéru v klubu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..