ČeskoMB

1. liga: Kotlářka Praha hlásí další posily

Kotlářka Praha v roce 2015 vyhrála extraligový titul, ale pak postupně vyklidila pole nejlepších a nakonec se propadla až do druhé ligy. Letos ale výrazně posiluje, což ukazují i poslední dvě posily.

Tou první je návrat ztraceného syna, jímž je reprezentační nadhazovač Jan Novák. Jeho jméno jste na našich stránkách již mezi možnými posilami viděli, ale nyní je oficiálně Novák zpátky na Markétě. Devětadvacetiletý nadhazovač byl poslední dvě sezony součástí Sokol Hluboká, tam však toho moc neodházel. Zejména v uplynulé sezoně totiž strávil na kopci Hluboké pouze 3 směny. O rok dříve Novák odházel v dresu Sokola 72 směn s ERA 1.38 a 92 strikeouty. V Kotlářce by měl mít za úkol zejména výchovu mladých nadějí. Uvidíme, jestli se objeví také na nadhazovacím kopci.

Další výraznou posilou je Američan Wesley Roemer. Šestatřicetiletý baseballista není v Česku žádným nováčkem, protože v minulosti již odehrál v Extralize 4 sezony. Dvě odehrál v Dracích a po jedné přidal v Arrows Ostrava a Sokol Hluboká. Celkem v Extralize odházel 302.1 směny s ERA 1.88 a 318 strikeouty. Kromě toho ukázal, že je i kvalitním pálkařem, když má v 134 utkáních pálkařský průměr .268 a .359 OBP. V 1. lize by tak měl Roemer patřit mezi nejkvalitnější hráče.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..