MBMLB

MLB: Padres a Manny Machado podepsali prodloužení smlouvy

V polovině února se Manny Machado nechal slyšet, že po této sezoně využije opci a předčasně ukončí smlouvu, kterou podepsal se San Diego Padres v roce 2019. Ta měla trvat 10 let a vydělat si měl 300 milionů dolarů. Jenže letošní šílenství v offseason, kdy kluby dávaly hráčům obrovské peníze, dávají hráčům na trhu optimistické vyhlídky. A Machado by byl určitě velmi dobře oceněn. Jenže to se nakonec nestane.

Klub, hráč a jeho agent totiž zasedli za vyjednávací stůl a nakonec se zrodila nová dohoda. Tou je prodloužení smlouvu na 11 let v hodnotě 350 milionů dolarů. Prodloužení se počítá již od této sezony a tentokrát nezahrnuje opci pro odstoupení. Její součástí má být také klauzule o nevyměnitelnosti.

Pro třicetiletého baseballistu je tak nový kontrakt tím, čeho svým vyhlášením chtěl dosáhnout. Nakolik je výhodný pro klub, jehož hráč bude mít na konci kontraktu 42 let, je otázkou. Samozřejmě, pokud týmu pomůže v tomto období vyhrát alespoň jednu Světovou sérii, tak se může počítat za podpis velmi dobrý. Každopádně, Machado dokázal pomoci klubu ukončit dvanáctiletý půst bez playoff a v posledních letech se o Padres spíše mluví jako o možných favoritech na zisk titulu.

Klub se v posledních letech nebojí utrácet peníze za kvalitní hráče a zatím jim tento krok vychází nejen výsledkově. Za poslední čtyři roky totiž Padres stoupl počet fanoušků s permanentní vstupenkou dvojnásobně na letošních 23 000. Loni na zápasy na stadion Petco Park dorazilo 2,987,470 diváků, což je od roku 2007 poprvé, kdy překročila návštěvnost 2 a půl milionů. Fanoušci chtějí vidět skvělý baseball a hvězdné hráče. Toho všeho se jim v San Diegu dostává. Jen ten titul stále chybí….

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..