Aktuality

Ve druhém přípravném duelu Češi s Valencií remizovali

V sobotu odpoledne odehrála česká reprezentace druhý přípravný zápas proti španělské Valencii. Tentokrát to ale nebyla jednoznačná záležitost Česka, tak jak tomu bylo v pátek.

První čtyři směny patřily nadhazovačům obou celků. Lukáš ErcoliLukáš Hlouch na kopci českého národního týmu v nich soupeři povolili pouze jeden úspěšný odpal. Jejich spoluhráči na pálce však měli pouze o jeden hit více a na tabuli tak po čtyřech směnách svítilo skóre 0-0.

To se tak poprvé měnilo v páté směně, kdy Španělé zásluhou série čtyř hitů v řadě stáhli dva doběhy a dostali se do vedení. To dokázali navýšit o směnu později, když již nadhazoval Jeffrey Barto.

V dohrávce šesté směny dokázali Češi vyrovnat. Vše odstartoval ziskem mety zdarma Matěj Menšík, na nějž navázal dvoumetovým odpalem Milan Prokop. Filip Smola pak třímetovým odpalem oba stáhl na domácí metu a sám pak získal vyrovnávající bod po divokém nadhozu. Smola byl nakonec v utkání nejlepším českým pálkařem se dvěma hity a ziskem jedné mety zdarma.

V dohrávce sedmé směny Češi neměli daleko k tomu, aby utkání strhli na svou stranu. Nejdříve ale soupeř dokázal zachytit běh Jakuba Hajtmara na třetí metu. Posléze se na druhou emtu dostal William Escala, jenž si připsal první hit v národním týmu, ale ani on po kýžený čtvrtý bod nedoběhl.

Češi tak ve druhém duelu remizovali s Valencia Astros 3-3. V neděli oba celky čeká ještě jeden vzájemný zápas.

astros beisbol valencia on Twitter: “Acaba el segundo partido contra @BaseballCzech con un empate a 3 carreras. Mañana tercer partido a las 9:00 pic.twitter.com/KOObwY4mAD / Twitter”

Acaba el segundo partido contra @BaseballCzech con un empate a 3 carreras. Mañana tercer partido a las 9:00 pic.twitter.com/KOObwY4mAD

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Valencie 0 0 0 0 2 1 0     3 8 0
 Česko 0 0 0 0 0 3 0     3 6 1
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..