ČeskoMB

1. liga: Schneider: Chci Skokany vrátit do Extraligy

Společně s Extraligou začne i druhá nejvyšší soutěž. I v ní jednotlivé týmy zbrojí, aby dosáhly co největší úspěch. Nejinak je tomu v Olomouci, kde by měl znovu hrát reprezentant Martin Schneider. Ten v rozhovoru pro Český Rozhlas přiznal, že jedním z jeho cílů je vrátit do Olomouce Extraligu.

Martin Schneider je právě odchovancem olomouckého baseballu. Od roku 1998 ale byl spjatý s brněnskými Draky, s kterými získal 11 mistrovských titulů. Jenže závěr kariéry by sedmatřicetiletý baseballista chtěl strávit právě v týmu Skokanů. “Vrátil jsem se i proto, abych vrátil olomouckému týmu to, co mi dal a nastartoval moji kariéru. Spolu s Kubou Vojákem se snažím starat o rozvoj a mládež,” řekl v rozhovoru pro Český Rozhlas.

Jeden z nejlepších univerzálů v historii českého baseballu prozradil, že by si z letošního Mistrovství Evropy rád odvezl zlaté medaile. Zároveň ale v Olomouci je součástí ambiciózního týmu. “Bude to moje třetí sezona, co jsem zpátky v Olomouci. Vrátil jsem se s tím, že chci pomoct Olomouci vrátit se do Extraligy, protože si zaslouží být extraligový. My uděláme vše proto, abychom se do ní vrátili. Doufám, že už to bude letos,” dodal na závěr rozhovoru.

Pohled na soupisku Skokanů je velmi zajímavý. Najdeme na ní mnoho zkušených hráčů a bývalých reprezentantů, jako třeba Přemek Chroust, Adam Hajtmar, Jakub Voják. Ti jsou doplnění mladými talenty jako Josef Saad Abdelmeguid, nebo Filip Nevrla. Na druhou stranu konkurence by letos v 1. lize měla být o něco větší, než tomu bylo v roce 2022.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..