ČeskoMB

EXL: Arrows Ostrava přivádí dva slovenské reprezentanty

Limit pro cizince je v posledních letech krutý zejména pro slovenské hráče, kteří jsou v extraligových klubech postupně nahrazováni a vytlačováni zámořskými posilami. Nyní se ale zdá, že v Ostravě se letos sejde část slovenské reprezentace.

Známějším z dvojice Slováků je určitě Mário Gottschall, jenž přichází na hostování z brněnské Techniky. Čtyřiadvacetiletý catcher má v české Extralize odehraných 5 sezon v týmech Techniky a Jablonce. Celkem v české nejvyšší soutěží nastoupil do 105 utkání, v nichž má pálkařský průměr .287 a OBP .331.

Druhým hráčem je univerzál Michal Puškár. Ten již v Extralize odehrál dvě sezony v dresu Hrochů, ale dostal příležitost jen ve 14 zápasech. V nich na kopci odházel 32 směn s ERA 8.16 a na pálce měl pálkařský průměr .286. V uplynulém roce se již do A-týmu Hrochů nevešel a tak nastupoval za Hippos v 1. lize. Tam odehrál 9 zápasů v základní části s pálkařským průměrem .176 a ERA 12.10 v 9.7 odházených směnách. Mnohem více toho v minulém roce odehrál v slovenské Extralize v dresu Trnavy, kde se mu také podstatně více dařilo. Na pálce měl totiž úspěšnost přes 50%. Na nadhozu ale zaznamenal ERA 8.73 v 36.1 odházených směnách.

Kromě obou zmíněných je součástí týmu Arrows také Marko Vykoukal, který vlastní také slovenský pas a Slovensko reprezentoval jak na ME 2021, tak v minulém roce v kvalifikaci o postup na ME. Na druhou stranu každý tým Extraligy může mít na soupisce maximálně 4 cizince. Tyto příchody znamenají, že v Ostravě letos určitě nebudou mít více jak dva hráče ze zámoří. V zákulisí se navíc mluví o tom, že Ostrava se možná letos po posilách ze zámoří dívat vůbec nebude. To ale ukážou až následující týdny.

Mário Gottschall a Michal Puškár v rozhovoru před startem zápasu ME 2021 Slovensko – Švédsko
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..