ČeskoMB

EXL: Do Techniky přichází Brandon Smith a vrací se Daniel Mráz

Den před startem baseballové Extraligy zveřejnil klub Technika Brno soupisku pro nadcházející sezonu. Na ní se nově objevily jména Brandon SmithDaniel Mráz.

Třiadvacetiletý Jihoafričan Brandon Smith by měl být bratrem Tylera Smitha, jenž obléká dres brněnských Hrochů. V posledních letech působil Brandon v USA, kde hrával za univerzitní tým Grand View. Smith byl typem univerzálního hráče, který působil jako nadhazovač i jako poziční hráč. Na nadhazovacím kopci měl ve čtyřech sezonách na kontě 91.1 odházených směn s ERA 7.09. Na pálce byly jeho čísla mnohem lepší, když měl pálkařský průměr .302 a OBP .432.

Brandon Smith má také bohaté zkušenosti v národních týmech Jižní Afriky. Spolu s Tylerem nastoupili na Mistrovství Světa U23 proti Česku, kde se Brandon třemi hity a 4 RBI podílel na výhře Jižní Afriky 9-2. V roce 2020 byl také na soupisce Jižní Afriky pro později zrušenou kvalifikaci o postup na World Baseball Classic.

Již v předchozích týdnech Technika avizovala také návrat Daniela Mráze. Ten by měl týmu vypomoct zejména jako trenér, ale v případě nouze bychom jej možná mohli vidět i na nadhazovacím kopci. Tam v Extralize naposledy stál v roce 2017. Celkem Mráz v Extralize odházel 701.1 směn s ERA 3.85. Solidní čísla měl také na pálce, kde si drží kariérní průměr .320.

V týmu zůstává i Američan Parker Thode, který v Technice házel i v minulém roce. V základní části odházel 42 směn s ERA 5.36. V Nadstavbě o Extraligu stlačil ERA na 1.68 v 59 odházených směnách. Blýskl se zejména no-hiterem proti Hluboké, kdy zaznamenal také 17 strikeoutů.

NoEXL: Parker Thode odházel no-hitter proti Hluboké
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..