ČeskoMB

EXL: Do týmu Draků se vrací reprezentant David Mergans

Po jednom roku odehraném v italské Serie B se vrací mladý reprezentační nadhazovač zpátky do týmu brněnských Draků.

Jednadvacetiletý nadhazovač David Mergans po dvou letech strávených v české Extralize dal v minulém roce přednost angažmá v italské druhé nejvyšší soutěži, kde si vedl velmi v dobře. V dresu Milána naskočil na kopec do 14 utkání, ve kterých odházel celkem 56.1 směn. V nich zaznamenal ERA 2.40 a rozdal 84 strikeoutů. Přestože v naprosté většině případů šel do hry jako long reliever, tak dokázal nasbírat 7 výher. K tomu zaznamenal také 5 Saves.

V Extralize v letech 2020 a 2021 odházel v týmech Nuclears a Draků 112.2 směn s ERA 2.56. I proto mu neunikla nominace do výběru Pavla Chadima pro World Baseball Classic. Tam se sice na kopec nedostal, ale jako člen týmu sbíral zkušenosti do dalších let, kdy by mohl patřit mezi opory národního týmu.

“V zahraničí jsem si to chtěl hlavně vyzkoušet jaké to je a také získat nové zkušenosti. Jak baseballové tak i životní,” napsal pro náš server David. “Chtěl jsem se zase vrátit do Česka do svého rodného klubu. Udělali toho pro mě neskutečně moc, je to vlastně moje druhá rodina a myslím že je správné jim to ještě pořádně vrátit. Ale nebudu lhát Miláno mi dost chybí, také tam byla skvělá parta, do teď si s týmem píšu a jsem v kontaktu a kdo ví třeba si na sebe dres Milana ještě někdy obleču.”

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..