ČeskoMB

EXL: Opening Game sezony vyhráli hráči Hluboké

V pátek se oproti původnímu plánu odehrálo v Extralize pouze jedno utkání. V Ostravě proti domácím nastoupili baseballisté Sokola Hluboká nad Vltavou.

Ostravští původně plánovali na kopec nasadit Ondřeje Satoriu. Ten ale kvůli zdravotnímu problému nastoupit nemohl a na kopec tak musel Marko Vykoukal. Na straně Sokola startoval Japonec Rui Narasaki.

Oba startéři vstoupili do zápasu dobře a v prvních dvou směnách. Na úvodní bod jsme si museli počkat až do třetí směny. Postaral se o něj svým odpalem Martin Mužík. A pro domácí mohlo být mnohem hůř, protože Hluboká bez outu obsadila všechny mety. Jenže pak Arrows zahráli v obraně nepříliš vídanou Triple Play a zabránili dalším doběhům.

Arrows je tak v dohrávce potrestali vyrovnávajícím doběhem Radima Novotného, jehož stáhl Jakub Kubica.

V páté směně si ale Hluboká vzala vedení zpátky, když Mužík sebeobětovacím odpalem stáhl druhý bod. Podobným způsobem přidal třetí doběh v šestém inningu Vasyl Županyn.

Do dohrávky šesté směny šel na kopec Hluboké místo Narasakiho Štěpán Havlíček. Japonský nadhazovač tak zakončil svůj první start s pěti odházenými směnami, jedním umožněným doběhem a 4 strikeouty.

Marko Vykoukal vydržel na kopci o směnu déle a v sedmé směně jej nahradil Filip Votava. Střídání bylo Hluboké ke prospěchu a třemi doběhy navýšila skóre. Ostrava v dohrávce dokázala zaplnit všechny mety, ale nakonec z této situace vytěžila pouze jeden doběh.

V osmé směně vsadili ostravští na Jana Kozla, který v sobotu slaví 17. narozeniny. Hostující hráči mu tedy k narozeninové oslavě přibalili jeden doběh, o který se postaral Martin Mužík. Pro Mužíka to byl již 3 RBI v utkání a Matěj Dvořák doběhl pro čtvrtý bod v zápase.

Více doběhů jsme se již v utkání nedočkali a Hluboká tak nakonec zvítězila 7-2. Minimálně na jeden den tak bude Sokolu patřit první místo v extraligové tabulce. Druhý zápas série je naplánován na sobotu odpoledne, kdy by se k oběma týmům měly připojit další.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
 Sokol 0 0 1 0 1 1 3 1 0 7 9 0
 Arrows 0 0 1 0 0 0 1 0 0 2 8 3
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..