MBMLB

MLB: TOP 10 nejlépe placených hráčů sezony 2023

Již za několik dní se rozehraje nejlepší baseballová liga světa MLB. V ní také najdeme nejlépe placené baseballisty na světě a my vám přiblížíme nejvíce vydělávající desítku v této sezoně.

V tomto výběru aale nenajdete například Shohei Ohtaniho, který je až na 14. místě, když si letos vydělá “pouze” 30 milionů dolarů. To by se mělo po sezoně změnit, protože se očekává, že Ohtani by mohl být prvním hráčem historie, který podepíše kontrakt v celkové hodnotě 500 milionů dolarů. Na stejnou částku si přijde také Jacob deGrom v Texas Rangers. V přehledu budete marně hledat také Mookieho Bettse, jenž má má druhý nejvyšší kontrakt z pohledu celkové částky.

10. Correa, Lindor, Stanton, Cabrera – 32 000 000

Jak můžete vidět, tak článek by se měl správně jmenovat 13 nejlépe placených hráčů MLB. O desáté místo se totiž dělí hned čtveřice hráčů. Naposledy v tomto přehledu uvidíme Miguela Cabreru, který si odkroutí poslední sezonu ve své bohaté kariéře. 21 sezon v Miami a Detroitu by mu mělo přinést dohromady více než 385 milionů amerických dolarů. Nejmladší z této čtveřice je zase Carlos Correa, kteýr původně doufal, že si vydělá více, než “jen” 32 milionů. Proti ale bylo zranění nohy z roku 2014, kvůli kterému přišel o lukrativní smlouvu s Giants a Mets.

7. Arenado, Seager, Strasburg – 35 000 000

Stephen Strasburg má sice ve Washingtonu smlouvu na 35 milionů dolarů, ale za tyto peníze klubu moc práce neodvádí. Vždyť posuďte sami. Rok 2020 = 5 odházených směn. Rok 2021 = 21.2 odházených směn. Rok 2022 = 4.2 odházených směn. To je opravdu žalostně málo. A aby toho nebylo dost, tak Strasburg začne letošní sezonu na listině zraněných hráčů. A to má čtyřiatřicetiletý nadhazovač smlouvu ještě na další tři roky.

To u smlouvy Nolana Arenada pošlou z Colorada to St. Louis Rockies ještě 16 milionů ze své kasy. Cardinals tak mají hvězdného vnitřního polaře pouze za hubičku. I proto mnozí fanoušci Colorada považují trade, kdy zamířil Arenado do St. Louis, za nejhorší v historii klubu. Arenado loni opět získal Zlatou rukavici a ve statistice WAR mezi pozičními hráči byl s číslem 7.9 na druhém místě za Aaronem Judgem.

Nejmladší z této trojice je Corey Seager, jenž ještě nedosáhl na třicítku. Před minulou sezonou podepsal s Texas Rangers desetiletý kontrakt, který mu právě letos přinese nejvyšší roční částku. Pak začnou jeho výdělky lehce klesat až na 31 milionů v roce 2031.

6. Mike Trout – 35 450 000

Vnější polař Los Angeles Angels je mnohými považován za nejlepšího hráče současné MLB. I proto mu Angels v roce 2019 nabídli rekordní smlouvu v celkové hodnotě 426 500 000 dolarů, což zatím nikdo nedokázal překonat. Trout se svému klubu každým rokem odměňuje výbornými výkony. V minulém roce potřetí v kariéře dokázal odpálit 40 homerunů a v Los Angeles věří, že letos tomu nebude jinak.

5. Gerrit Cole – 36 000 000

Když Gerrit Cole v prosinci 2019 podepsal s New York Yankees devítiletou smlouvu, tak mnozí fanoušci klubu věřili, že je to poslední stavební kámen, který by měl nejslavnějšímu baseballovému týmu konečně přinést další titul. Jenže tři sezony utekly jako voda a titul stále nikde. Gerrit Cole přitom nehází špatně, ale jeho ERA se každým rokem zvyšuje. Z 2.50 v sezoně 2018 v Astros až na 3.50 v minulém roce. Na druhou stranu, nikdo v minulém roce nenastoupil jako startér do více utkání, než právě Cole.

4. Anthony Rendon – 38 000 000

Embed from Getty Images

Pokud se v různých diskuzích zmiňují nejvíce přeplácení hráči MLB, tak skoro vždy uslyšíte jméno Anthony Rendon. A není se čemu divit. Vždyť v letech 2017-2019 v dresu Washingtonu dokázal každý rok překonat pálkařský průměr .300 a pokaždé odpálil minimálně 40 dvoumetových odpalů. Navíc pomohl Nationals získat prsteny pro vítěze Světové série. I proto po něm sáhli Angels, kteří mu nabídli sedmiletý kontrakt v hodnotě 245 milionů dolarů. Od letošního roku navíc bude čtyři sezony po sobě vydělávat 38 milionů. Jenže pohled do statistik říká, že Rendon klubu vůbec důvěru nesplácí. Loni měl dokonce pálkařský průměr mizerných .229v 47 utkáních. Dokáže se ještě Rendon rozpomenout na svá nejlepší léta, nebo bude jedním z nejhorších podpisů historie Angels?

3. Aaron Judge – 40 000 000

Embed from Getty Images

Když loni Aaron Judge přepsal s 62 homeruny rekord Americké ligy v této statistice bylo jasné, že si tím řekl o obrovský kontrakt. Ve vyjednáváních na konci zbyly pouze dva týmy a nabídka Padres byla dokonce vyšší, než ta od Yankees, když mu klub z Kalifornie měl nabídnout až 415 milionů dolarů. Jenže Judge nakonec dal přednost Yankees, kde podepsal “pouze” na 9 let a 360 milionů. I to ale stačí k tomu, aby byl nejlépe placeným pozičním hráčem v lize. Teď bude muset dokazovat, jestli si ty peníze zaslouží.

1. Max Scherzer, Justin Verlander – 43 333 333

Embed from Getty Images

Na prvním místě je hned dvojice spoluhráčů z týmu New York Mets. Osmatřicetiletý Max Scherzer okupoval čelo tohoto žebříčku již v loňském roce, kdy podepsal tříletou smlouvu v hodnotě 130 milionů. Letos jej napodobil ještě o dva roky starší Verlander, který přichází z Houstonu a v následujících dvou letech by měl s Scherzerem tvořit hvězdné duo rotace a také nejdražších hráčů ligy. Otázkou je, kolik směn svému klubu nabídnou ve svém věku. Již nyní se objevují hlasy, že ani obrovské smlouvy Mets nepřinesou vysněný titul, na který čekají od roku 1986. Nebo přeci jen Scherzer s Verlanderem vytáhnou ze svého repertoáru ještě něco navíc?

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..