MBOstatní

WBC: Kanada s Velkou Británií vytvořili nový rekord turnaje

Nedělní duel mezi Kanadou a Velkou Británií přepisoval historii. Oba týmy v něm totiž dohromady zaznamenaly 26 doběhů, čímž vytvořily nový rekord turnaje pro jeden zápas.

Kanaďané v tomto duelu vyhráli 18-8 po sedmi směnách a zároveň vyrovnali rekord pro nejvíce doběhů v jednom zápase na WBC. Předtím se to povedlo v roce 2006 Japoncům.

“Rád bych skóroval 18 v každém zápase, který hrajeme, to by to trochu usnadnilo,” řekl kanadský manažer Ernie Whitt. “Britové vzdorovali a bojovali. … Měli jsme skvělý útok, vybrousili jsme pálky, získávali mety zdarma a využili jsme některých chyb.“

Stoprocentní na pálce byl Tyler O’Neill, jenž zaznamenal 4 hity, 4 doběhy a 4 stažené doběhy. „Obléct si tento dres je něco zvláštního. Vychutnávám si příležitost obléct jej pokaždé, když můžu,,“ řekl O’Neill. „Nevím, kolik dalších příležitostí budu mít k tomu, abych si oblékl dres s napísem ‚Kanada‘ na hrudi. Takže z toho využiji maximum pokaždé, když to půjde.”

Britové se prezentovali zejména agresivním baserunningem, když v utkání ukradli celkem 5 směn. O tři krádeže se postaral Chavez Young, který zaznamenal i málo vídanou krádež domácí mety. O čtvrtou krádež jej navíc obral přísný výrok metového rozhodčího, jinak by Britové vytvořili nový rekord turnaje.

“Myslím, že do budoucna víme, že [naše schopnost krást mety] existuje,” řekl britský manažer Drew Spencer o svém týmu. „V určitých situacích víme, že to můžeme zapnout. Ale musíme být chytří a tak jako dnes.”

V utkání byl vidět také Harry Ford, který byl hvězdou i v německé kvalifikační skupině na podzim s třemi homeruny a osmi staženými doběhy. Ve čtvrté směně se i tady blýskl tříbodovým homerunem.

To ale Britům nestačilo na výhru a v pondělí je čeká důležitý duel proti Kolumbií, ve kterém musí zvítězit. Nepředpokládá se totiž, že by pak dokázali porazit USA a Mexiko.

To Kanaďané se můžou těšit na utkání proti Spojeným Státům a rozhodně budou chtít ukázat svůj pálkařský potenciál i v tomto derby.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..