MBOstatní

WBC: Kuba je prvním semifinalistou

Ve středu se odehrálo první čtvrtfinálové utkání letošního ročníku turnaje World Baseball Classic. V něm se utkali baseballisté Kuby a Austrálie.

Australané se do čtvrtfinále probojovali poprvé v historii, ale svého soupeře se vůbec nezalekli. Ve druhé směně dokonce šli do vedení po odpalu Rixona Wingrovea.

Kuba však dokázala o směnu později vyrovnat, když bod stáhl Luis Robert Jr. V páté směně pak Kuba dokázala jít do vedení, když v dohrávce přidala další tři doběhy.

S Austrálii a jejími šancemi na postup do semifinále to v tuto chvíli nevypadalo nejlépe. Jenže Rixon Wingrove jim v šesté směně dvoubodovým homerunem vrátil naději.

FOX Sports: MLB on Twitter: “Rixon Wingrove ANSWERS. ??A 2-run shot closes the gap for Australia! ?: FS2 and the FOX Sports App pic.twitter.com/3LPk7KCeXQ / Twitter”

Rixon Wingrove ANSWERS. ??A 2-run shot closes the gap for Australia! ?: FS2 and the FOX Sports App pic.twitter.com/3LPk7KCeXQ

V dalších směnách dokázaly oba týmy dostávat na mety své pálkaře, ale nikdo z nich nedoběhl až na domácí metu. K vidění bylo také několik velmi pěkných her v obraně. To znamenalo, že Kuba udržela vedení 4-3 a poprvé od World Baseball Classic 2006 se probojovala mezi nejlepší 4 týmy turnaje. A to v do letošní edice vstoupila dvěma prohrami. Nyní Kubánce čeká přesun do Miami, kde si počká na svého soupeře.

Pro Austrálii turnaj touto prohrou končí, ale navzdory tomu to byl pro “protinožce” velmi povedený turnaj. Po konci utkání si za své výkony vysloužili ovace od diváků v Tokyo Dome.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..