MBOstatní

WBC: Mexičané zaskočili domácí USA

Souběžně se zápasem českého týmu se ve skupině C hrálo zajímavé utkání, v němž Spojené Státy nastoupily proti Mexiku. Tento souboj nakonec měl překvapivě jednoznačný průběh, který přinesl vysokou výhru Mexika.

Mexickým hrdinou byl rozhodně Joey Meneses, který odpálil dva homeruny a postaral se o pět doběhů z celkových jedenácti. Zejména po druhém fanoušci málem zbořili Chase Field. Ačkoliv se hraje v Americe, tak v hledišti bylo rozhodně více mexických fanoušků, než domácích.

“Můžu vám říct, že je to velmi zvláštní den v mém životě i v životě každého hráče,” řekl po zápase trenér Mexika Benji Gil. “A je to velmi krásný den pro celé Mexiko, pro turnaj.”

Američanům dokonce v jednu chvíli hrozilo, že by mohli prohrát o rozdíl. Naštěstí pro ně se nejvyšší rozdíl ve skóre dostal “pouze” na 9 doběhů.

“Ano, stále zpracovávám, co se stalo v této hře,” jen těžko hledal slova na tiskové konferenci manažer týmu USA Mark DeRosa. „Sejdeme se jako trenérský tým a promyslíme to. . Očekávám, že zítra půjdeme a odehrajeme pekelný zápas. Opravdu.“

Spojené Státy teď čeká těžký duel proti Kanadě, ve kterém si již nemůžou dovolit zaváhat. Mexiko má nyní den volno a pak nastoupí proti Velké Británii, která zatím ještě nevyhrála.

Tabulka skupiny C

Poř.TýmZWLRFRARDPCTGB
1 Kolumbie11054+11.000
2 Kanada110188+101.000
3 Mexiko2111510+5.500[a]0.5
4 USA 2111113−2.500[a]0.5
5 Velká Británie2021024−14.0001.5
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..