MBOstatní

WBC: Mexiko otočilo zápas s Portorikem a jde do semifinále

Poprvé v historii se hráči Mexika probojovali až do semifinále World Baseball Classic. Přitom ještě na předchozí ročník turnaje se museli dostat přes kvalifikaci.

Po první směně to navíc s Mexičany nevypadalo vůbec dobře. Portoriko totiž dokázalo udeřit hned v první směně a i díky dvěma homerunům Javiera Baeze a Eddieho Rosaria vedlo již 4-0.

Pak ale startér Mexika Julio Urias zapnul na vyšší obrátky a Portoričanům již více nedovolil. Také střídající nadhazovači dokázali na jeho práci navázat a bylo otázkou, jestli se dokáže prosadit útok Mexika.

Ten probudil v dohrávce druhé směny solo homerunem Isaac Paredes. „Byl to pro nás těžký začátek,“ řekl po utkání Paredes, „ale jsme spolu jako tým. Jednalo se o jednobodový homerun a zápas byl stále otevřený, ale čekalo nás mnoho směn. Byli jsme schopni odpovědět, odpověděli jsme a byli jsme odměněni.“

V páté směně pak o další doběh Mexiko přiblížil Alex Verdugo. Ten již před zápasem na tiskové konferenci řekl: “Všichni jsou připraveni jít ven a hrát od srdce,” řekl Verdugo. “Baseballe”Je to baseball, stát se může cokoliv.”

V tomto případě se Mexiku nakonec povedlo duel otočit. V dohrávce sedmé směny totiž nejdříve Paredes stáhl dva doběhy a bylo vyrovnáno, aby o chvíli později Luis Urias stáhl pátý doběh a Mexiko poprvé vedlo.

Portoriko se v závěru snažilo ještě s výsledkem něco udělat, ale Mexiko fungovalo parádně v obraně. Mezi highlighty se dostal zejména skvělý zákrok Randyho Arozarenu, který zachytil těžký míč v běhu ve warning tracku, který by téměř jistě skončil jako dovumetový odpal a možná i vyrovnáním skóre.

“Samozřejmě víme, jaký je Randy hráč,’ odpověděl po zápase manažer Portorika Yadier Molina na dotaz ohledně momentu z osmé směny. „Je to skvělý hráč. Zabil nás; nedokázali jsme dát bod. Ale hráli velmi dobře. Začali jsme velmi silně, ale pak mexičtí nadhazovači provedli nějaké úpravy a udrželi nás na nulách.“

Mexičané nakonec dovedli duel do vítězného konce a po posledním outu mohli oslavovat svůj první postup do semifinále. “Mysleli jsme, že to bude skvělý zápas,” řekl po zápase mexický manažer Benji Gil. “Chtěl jsem, aby si tento zápas všichni užili, a myslím, že to tak bylo.” Gill nyní může hráče připravovat na dalšího těžkého soupeře, jimž jsou světové jedničky z Japonska.

“Japonsko je skvělý tým a také s obrovskými hvězdami,”dodal Gill k dalšímu soupeři řekl. „Známe hvězdy, které hrají ve Spojených státech, ale mají také skvělé hvězdy, které hrají v Japonsku. Náš rival je ve zbývajících zápasech opět favoritem, ale toho se nebojíme. Na hřišti prostě musíte dělat to nejlepší. Japonsko samozřejmě hodně respektujeme, ale budeme soustředěný. Jsme oddaní a uděláme pro to maximum, a dá-li Bůh, budeme schopni vyhrát v pondělí a hrát také v úterý.“

Semifinále mezi Mexikem a Japonskem se bude hrát o půlnoci v noci z pondělí na úterý. V přímém přenosu jej opět nabídne ČT Sport.

Puerto Rico vs Mexico Game Highlights | 2023 World Baseball Classic

Team Puerto Rico takes on Team Mexico in the World Baseball Classic quarterfinals! Don’t forget to subscribe! https://www.youtube.com/mlb Follow us elsewhere too: Twitter: https://twitter.com/MLB Instagram: https://www.instagram.com/mlb/ Facebook: https://www.facebook.com/mlb TikTok: https://www.tiktok.com/share/user/6569247715560456198 Check out MLB.com daily to watch the MLB.TV Free Game of the Day! https://mlb.com/freegame Visit our site for all baseball news, stats and scores!

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..