ČeskoMB

1. liga: Hippos mají první výhry. Klasik stále bez domácího úspěchu

Nepříznivé počasí dovolilo o třetím víkendu odehrát pouze 4 utkání z plánovaných osmi. A ve všech se radovali z výhry hostující baseballisté.
EDIT: Hrát se prý měly ještě zápasy Kotlářky se Skokany. Bohužel nikde nejsou k dispozici výsledky a statistiky těchto duelů. To rozhodně stojí za pováženou, protože tyto věci by se stávat neměly.

Pelikans Bučovice – Hippos Brno 0-10 (F/7) a 2-12 (F/7)

V utkání dvou týmu ze dna prvoligové tabulky měli až překvapivě navrch hostující baseballisté. Ti si po čtyřech předchozích prohrách dokázali z domácími poradit dvakrát o rozdíl a ve 13 směnách jim nasázeli 22 doběhů. Navíc se mohli spolehnout na své nadhazovače, kteří povolili domácím pouze 2 doběhy.

V prvním utkání odházel za Hippos všech 7 směn talentovaný Viktor Beránek, který povolil pouze 3 hity a nedaroval ani jednu metu zdarma. Kromě toho zaznamenal 6 strikeoutů. Na pálce přispěl k výhře celý lineup, když si každý z hráčů připsal alespoň jeden hit. Marek Sláma navíc přispěl k výhře homerunem. Díky tomu tak Hippos vyhráli jasně 10-0.

Také ve druhém utkání dostal na nadhozu Brna příležitost mladý nadhazovač. Tentokrát to byl Marek Štefka. Ten nabídl svému týmu 3 směny, ve kterých sice nepovolil ani jeden hit, ale často se dostával nad stav a celkem nabídl 4 mety zdarma. Toho Bučovice využili ke stažení jednoho doběhu. Hippos to ale trápit nemuselo, protože sami dokázali ve třech směnách stáhnout 6 bodů.

Výrazně se v utkání na pálce zadařilo Michalu Klimešovi, jenž stáhl 5 doběhů brněnského týmu. O dva se postaral homerunem v dohrávce třetí směny. Tím nasměřoval Hippos k další vysoké výhře 12-2, když v dohrávce sedmé směny zařídil rozdílové doběhy 2RBI odpalem Martin Gieci.

Hippos tak po dvou výhrách přeskočili Bučovice v tabulce První ligy a stále můžou živit naději na postup do Nadstavby o Extraligu.

Klasik Frýdek-Místek – Blesk Jablonec 0-4 a 2-8

Ani na druhý letošní domácí dvojzápas nebudou baseballisté Frýdku-Místku vzpomínat nejlépe. Stejně jako o týden dříve totiž nedokázali ani jednou zvítězit a svému soupeři v součtu nadělili pouze dva doběhy.

První zápas byl sice vcelku vyrovnaný, když oba startéři dokázali dlouho držet pálkaře soupeře. Ve třetí směně ale hosté využili chyby v obraně Klasiku a odskočili do vedení 1-0. Na další doběhy si pak fanoušci museli počkat až do sedmé směny a byli to opět hosté, kdo se dokázal prosadit. Navíc jim k tomu domácí znovu dopomohli chybou v obraně. Jablonec toho zkušeně využil a třemi doběhy si vybudoval slibný náskok. Navíc Jiří Hikl na kopci házel velmi dobře a nakonec odházel všech 9 směn. V nich pak nepovolil ani jeden doběh, což se mu povedlo poprvé v jeho kariéře.

Ve druhém zápase pak Blesk začal tam, kde skončila již v první směně dokázal stáhnout 3 doběhy. To se ukázalo jako rozhodující, protože trápící se pálka Klasiku ve zbytku duelu přidala pouze 2 doběhy. To samozřejmě frýdeckomísteckým baseballistům nemohlo stačit na výhru. Klasik se zatím v této sezoně nemůže spolehnout zejména na výkony svých zkušených hráčů a nejlepším pálkařem týmu je tak po třech odehraných kolech teprve patnáctiletý Matyáš Novotný (AVG .333). Za ním je s pálkařským průměrem .313 devatenáctiletý Richard Omelka. I proto Frýdek-Místek neuspěl ani ve druhém utkání série a musel se tak smířit s prohrou 2-8.

To Blesk se po dvou výhrách vyhoupl na děleé druhé místo prvoligové tabulky. V ní mají ale pouze 3 týmy odehraný kompletní plán šesti zápasů.

Tabulka 1. ligy

#TýmWLTPCTGB
1BLA
Olympia
2001.0000
1BLE
Blesk
310.7500
1KOT
Kotlářka
310.7500
1SAB
SaBaT
310.7500
5SKO
Skokani
220.5001
6HIP
Hippos
240.3332
6KLA
Klasik
240.3332
8BUC
Pelikans
150.1673
zdroj: stats.baseball.cz
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..