MBOstatní

ABL: Baseballový klub Auckland Tuatara míří do likvidace

Velmi nepříjemná zpráva pro baseballové fanoušky dorazila z Nového Zélandu. Tamní klub Auckland Tuatara totiž nebude nadále hrát australskou ABL a navíc míří do likvidace.

Tuatara vstoupila do australské ligy v roce 2018, ale celou sezónu 2020/21 a 2021/22 nehrála kvůli cestovním omezením spojeným s pandemií nemoci Covid-19.

V prohlášení ředitelů organizace se uvádí, že „dopady Covidu za poslední tři roky, výrazný nárůst nákladů v celém podniku a ztráta příjmů ze sedmi z plánovaných 20 domácích zápasů týmu letos v létě vytvořily obrovský tlak na finance“.

Mluvčí klubu Dale Budge řekl serveru RNZ.co.nz, že nezná dlužnou částku, ale řekl, že jde o nepřekonatelnou částku.

„Za posledních pět let jsme do toho vložili spoustu času, energie, peněz a úsilí. Bylo to všechno náročné a nikdy to nebylo snadné. Bylo tu mnoho výzev, které prostě znemožnily pokračovat,“ řekl Budge. „Krátce po uvedení organizace do života jsme byli zasaženi dopady Covidu, cestovními omezeními a finančními důsledky, které s tím byly spojeny.”

„Když se soutěž konečně vrátila do Aucklandu, počasí nehrálo v náš prospěch a tří z pěti odehraných domácích zápasů bylo ovlivněných počasím, což ovlivnilo návštěvnosti. Náklady na účast v posledních měsících raketově vzrostly a všechny týmy soutěžící v ABL to považovaly za finančně náročné. Soucítíme s personálem, který neúnavně pracoval na tom, aby udržel klub v chodu, s hráči a trenéry, kteří již nemají místní tým, za který by mohli hrát, a se sportem, který ztratil svou veřejnou tvář. Je to velmi smutný den pro náš sport,” nechal se slyšet Budge.

Ke konci novozélandského klubu se vyjádřil také generální ředitel australského baseballu Glenn Williams. “Být upozorněni na situaci takového rozsahu prostřednictvím oznámení veřejných médií poté, co podpora ABL poskytla Auckland Tuatara je více než zklamáním,” neskrýval rozladění Williams. „Organizace Baseball Australia nesmírně podporovala Tuatary. Uvědomujeme si různé výzvy, kterým tým čelil od návratu po výpadku vynuceném COVID-19. Je důležité poznamenat, že těmto výzvám čelily ve stejném období také všechny domácí týmy a ABL. Ačkoli jsme extrémně zklamaní nedostatkem společné zdvořilosti při sdělování této zprávy, naše zaměření se již obrátilo na pomoc týmům a hráčům v obtížném přechodu do nových týmů ABL pro sezónu 23/24.”

Baseballisté Tuatary tak odehráli svůj poslední zápas v lednu, když prohráli v semifinále s Adelaide Giants.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..