ČeskoMB

Doma baseballisté Třebíč Nuclears dominovali

O víkendu se Na Hvězdě v Třebíči představili letos poprvé baseballisté Nuclears v novém ročníku nejvyšší soutěže. Páteční večerní utkání s Eagles Praha sice muselo být zrušeno pro déšť, ale v nedělním náhradním termínu už tým z Vysočiny jasně dominoval a připsal si první letošní extraligové vítězství. Alespoň trochu si tak hráči spravili chuť po sobotních dvou zápasech v Praze, kde se sice pokaždé ujali vedení, ale z vítězství se nakonec radoval soupeř.

Domácí prostředí tak ve všech případech hrálo zásadní roli a hosté odjížděli pokaždé s porážkou. Třebíč přitom do utkání vstupovala dobře a rychle se ujala vedení. Pak ale jako by hra Nuclears v nevlídném aprílovém počasí zamrzla a toho využil soupeř. Úvodní duel zahájila nová posila Třebíče, Američan Jeffrey Costello úspěšným odpalem a stejný hráč také doběhl pro první bod. Na dva nula zvýšili Nuclears vedení doběhem Patrika Kadrnožky po odpalu další nové posily, kterou je Jake Rabinowitz, který před sezónou přestoupil na Vysočinu z Tempa Praha. V tu chvíli nikdo netušil, že od třetí směny bude bodovat už jen soupeř, který se nakonec radoval z výhry 2:12 už po sedmém inningu.

I ve druhém utkání se Třebíč rychle ujala vedení hned v první směně, po které vedla 3:0 zásluhou doběhů Jeffrey Costella, Miroslava KřivánkaRyana Johnsona z Kanady. Trojmetovým odpalem si hned dva stažené doběhy do statistik připsal Pavel Jozek junior, kterému se dařilo na pálce celý víkend. Pro čtvrtý bod Třebíče doběhl ve třetí směně po dlouhém sebeobětovacím odpalu Lukáše Malého Miroslav Křivánek. Jenže o směnu později dokázali Eagles skóre otočit a ujali se těsného vedení, které v pátém inningu navýšili o další tři body. K obratu přispělo i několik chyb třebíčské obrany. Nepomohlo tak ani střídání na nadhozu, kde místo Lukáše Smejkala nastoupil po třech směnách Jake Rabinowitz. Nuclears se ještě nadechli v poslední deváté směně, kdy Pavel Jozek junior nejdříve odpálil dvojmetový odpal a po hitu Jana Urbánka juniora do zadního pole doběhl pro další bod. Na víc se ale hráči Třebíče už nezmohli, a tak Eagles slavili druhou výhru, tentokát poměrem 5:8.

Před domácím publikem Na Hvězdě se role obrátily a hráči Nuclears jasně dominovali během celého zápasu. Hrající trenér Třebíče Jeffrey Barto odházel celých pět směn, během kterých rozdal hned sedm strikeoutů a umožnil soupeři jen dva odpaly. Na kopci pak utkání úspěšně uzavřel Kanaďan Ryan Johnson, který umožnil jediný odpal a také udržel čisté konto. Třebíč otevřela skóre ve druhém inningu doběhem Robina Vávry a ve třetím zvýšila na 2:0, když bodoval Lukáš Malý. Třebíč si vytvořila tlak a plnila všechny mety. Svoji snahu proměnil útok Nuclears ve velkou pátou směnu, během které si připsal hned 7 doběhů! A když v dohrávce sedmé směny stáhl Pavel Jozek junior dvoumetovým odpalem Vojtěcha Šabackého pro desátý doběh, mohl být zápas předčasně ukončen pro vysoký bodový rozdíl. Baseballisté Třebíče tak ve své letošní premiéře Na Hvězdě potěšili domácí diváky vysokou výhrou 10:0 už po sedmi směnách.

V další extraligové sérii čeká hráče Nuclears tým Arrows Ostrava. Po čtvrtečním úvodním duelu na severu Moravy se týmy přesunou do Třebíče Na Hvězdu, kde se odehrají zbývající zápasy – v pátek 7. dubna 2023 od 19:00 konečně snad v premiéře pod novým umělým osvětlením a sérii uzavře třetí utkání v sobotu 8. dubna 2023 od 13:00 hodin.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..