ČeskoMB

EXL: Arrows ztratili dobře rozehraný zápas. Eagles mají další 2 výhry

Počasí i nadále hodně ovlivňuje start letošního ročníku Extraligy. I proto první se zápasy třetího kola hrály až v sobotu. Nakonec došlo jen na tři duely.

Hroši Brno – Arrows Ostrava 16-6 (F/7)

Jako na horské dráze se musela měnit nálada fanoušků v první třetině utkání. Vstup do utkání totiž vyšel výborně ostravským hráčům, kteří dokázali proti Lukáši Ercolimu v prvních třech směnách stáhnout 6 doběhů a před dohrávkou třetího inningu vedli již 6-0.

Alexandr Šín dokázal domácí pálkaře držet dvě směny. Jenže ve třetí se domácí lineup proti němu dostal podruhé a tentokrát již měli navrch pálakři. Vše odstartoval dvoubodovým homerunem Jan Pospíšil. Tím spustil sérii odpalů, met zdarma a chyb v obraně. Hroši nakonec předvedli big inning a devíti doběhy otočili skóre ve svůj prospěch.

Nejlepší utkání v letošní sezoně odehrál nový držitel českého pasu Willie Escala, když si připsal 2 hity a dvě mety zdarma.

Na kopci hostí se poprvé v této sezoně představil Ondřej Satoria, který dokázal na chvíli zastavit útok Hrochů. Jenže jakmile jej hosté vystřídali, tak domácí opět zabrali a v šesté směně stáhli 6 doběhů. O směnu později pak Michal Pokorný stáhl rozdílový doběh a zařídil tak předčasný konec duelu.

Série bude pokračovat druhým utkáním v neděli opět v Brně. V pondělí večer by se mělo hrát v Ostravě.

Eagles Praha – Technika Brno 19-6 a 15-1 (F/7)

Ještě větší horská dráha než v Brně byla k vidění v prvním utkání na Krči. Domácí Eagles totiž hned v první směně odskočili šesti doběhy do vedení, aby Technika v následující směně vyrovnala.

Jenže ve třetí směně Eagles opět poslal do vedení Jan Výbora, který byl se třemi hity a 5 RBI nejlepším pálkařem domácích v duelu. Ve čtvrté směně jej následoval dvoubodovým homerunem Šimon Blažek, aby v dalším inningu dokázali Eagles opět stáhnout šest doběhů. Technika pak v závěru pouze kosmeticky upravila skóre na 9-16. Matěj Menšík se svým solo homerunem byl prvním hráčem Techniky, který odpálil v této sezoně homerun. Stalo se tak až v pátém utkání, což je pro tento tým nepříliš obvyklé.

Ve druhém utkání to 4 směny vypadalo na vyrovnaný souboj. Zejména Jose Balaguera předváděl nejlepší výkon od jeho příchodu do Eagles. V sedmi směnách totiž povolil Technice pouze jeden doběh. Ten šel navíc na konto obrany a venezuelský nadhazovač si tak notně zlepšil své statistiky. Na druhé straně Daulton Barry 4 směny dokázal držet Techniku na dostřel. Jenže v páté směně začali Pražané jeho nadhozy kontaktovat a Barryho nepodržela ani obrana. Eagles pak nedokázal zastavit ani střídající Brandon Smith, jenž na 1 out potřeboval 27 nadhozů. Směnu tak musel doházet Radek Burian, ale Eagles to i tak stačilo na tzv. big inning s 11 doběhy.

Eagles nakonec vyhráli zápas rozdílem po sedmi směnách, když na hity svého soupeře přehráli pouze 9-6. Technika však v utkání udělala až 6 chyb v obraně a její nadhazovači rozdali celkem 13 met zdarma. Brňané tak již nyní vědí, že tuto sérii nevyhrají, ale v neděli budou v Praze usilovat alespoň o jednu výhru. To Eagles mají po sedmi zápasech na svém kontě již 5 výher a stále se drží v popředí extraligové tabulky. Technika je aktuálně s bilancí 1 výhra a 4 prohry na posledním místě.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..