ČeskoMB

EXL: Drací loupili v Ostravě. Eagles přehráli rozdílem Hrochy

Dvěma zápasy pokračovala v pátek večer baseballová Extraliga. Na Vysočině se utkání Nuclears s Hlubokou kvůli nepřízni počasí odložilo na sobotu.

Arrows Ostrava – Draci Brno 2-10

V Ostravě proti sobě nastoupily dva nejúspěšnější celky Extraligy posledních šesti let. V tomto roce se ale oba spíše trápí a okupují příčky ve druhé polovině tabulky. Táto situace přinutila obě mužstva přitáhnout nové zahraniční posily a ty se představily již v pátek. Domácí Rory Graf-Brennen nastoupil na spojce a hostující Jhenderson Hurtado začínal na kopci.

Utkání začalo lépe pro domácí hráče, kteří si hned v první směně vytvořili slibnou šanci, když s jedním outem obsadili všechny mety. Jenže po odpalu Jakuba Grepla a špatném baserunningu zahráli hosté double play a Arrows se tak do vedení nedostali. A draci tak trestali hned v další směně. Beicker Mendoza nejdříve solo homerunem pokořil Alexandra Šína, aby jej o chvíli později napodobil dvoubodovým homerunem Martin Kalábek.

Ostrava se poprvé prosadila v dohrávce druhé směny, kdy stáhl jeden doběh Daniel Černý. To byla ale jediný bod, který jim Hurtado v pěti směnách při své premiéře povolil. Naopak Draci pálili i nadále. Ve třetí směně totiž solo homerun odpálil Milan Prokop a v páté po odpalech Mendozy a Přemka Chrosuta přidali další tři.

Hosté v utkání přivítali v sestavě také navrátilce v sestavě. Trojice Arnošt Dubový, Jakub WinklerMichal Šindelka si připsala premiérový start v této sezoně. Winkler zabral v sestavě místo po vyhozeném Sanchezovi a hned se uvedl dvěma hity a také dvěma doběhy. Od šesté směny šel na kopec Draků další nový muž v sestavě Jackson Solarte. Ten se v první směně trochu trápil a Arrows proti němu stáhli jeden doběh. Jenže pak se chytil a ve zbylém průběhu již nepovolil ani jeden doběh. Draci tak nakonec dovedli duel do vítězného konce a vyrovnali svou bilanci na 6 výher a 6 proher. To Arrows mají po 11 zápasech bilanci 4-7.

Eagles Praha – Hroši Brno 13-3 (F/7)

Úvodní duel prvních dvou týmů extraligové tabulky vyzněl lépe pro domácí Eagles. Ti porazili Hrochy o rozdíl po sedmi směnách, ačkoliv to dlouho na takovou převahu nevypadalo. Po čtyřech směnách totiž Pražané vedli pouze 1-0. Navíc v páté směně dokázali Hroši proti Albertu Pražákovi po odpalu Petra Čecha vyrovnat.

Dohrávku pak začal Lukáš Ercoli dvěma strikeouty, ale pak ztratil kontrolu nad svými nadhozy a po trefení a dvou metách zdarma Eagles obsadili všechny mety. Následně stáhl Michal Antoň svým odpalem dva body a Šimon Blažek dostal opět metu zdarma. Ercoliho tak na kopci nahradil Luis Rengel, ale toho přivítal Petr Zýma dvoumetovým odpalem, jimž vyčistil všechny mety a Eagles vedli již 6-1.

Skóre se pak znovu výrazně měnilo v sedmé směně. To již na kopci stál místo Pražáka Tadeáš Zavadil a Hroši proti němu po odpalech Čecha a Jana Pospíšila stáhli dva body. V dohrávce ale přišel domácí uragán. Hostující reliever Matyáš Němčanský totiž neměl pod kontrolou své nadhozy a domácím daroval celkem 5 met zdarma, aniž by hodil celou směnu. Se dvěma outy a plnými metami tak šel za stavu 9-3 na kopec Jan Pospíšil. Ale tomu nepomohla ani obrana, která místo třetího outu vyrobila chybu, po niž Eagles vyčistili mety. Ty pak znovu zaplnili po odpalech Salbého a Octavia, aby pak Michal Antoň dostal metu zdarma, po níž Eagles stáhli třináctý doběh a předčasně ukončili zápas.

Série se za stavu 1-0 pro Eagles přesouvá do Brna, kde se můžou Hroši pokusit o dvě výhry. Pražanům se totiž letos na hostujících stadionech daří mnohem méně, než na Eagles Parku.

Tabulka Extraligy

#TýmWLTPCTGB
1EAG
Eagles
940.6920
2HRO
Hroši
730.7000.5
3HLU
Hluboká
641.5911.5
4DRA
Draci
660.5002.5
4NUC
Nuclears
660.5002.5
6ARR
Arrows
471.3754
6TEM
Tempo
470.3644
8TEC
Technika
380.2735
zdroj: stats.baseball.cz
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..