ČeskoMB

EXL: Eagles otočili zápas s Hlubokou. Draci ukončili sérii proher

Třemi zápas pod umělým osvětlením pokračovala v pátek česká baseballová Extraliga. A tentokrát byly k vidění pouze vyrovnané souboje.

Arrows Ostrava – Technika Brno 6-4

Zápas dvou posledních týmů tabulky začal lépe pro hosty z Brna, kteří se zásluhou dvoubodového homerunu Richarda Sázavského dostali do vedení. Jenže po druhé směně bylo vše jinak. V dohrávce se totiž opřel do švihu Jakub Kubica a grand slam homerunem rozjásal ostravské fanoušky.

Milujeme Baseball on Twitter: “Jakub Kubica v pátečním utkání odpálil grand slam homerun a k tomu přidal efektní bat flip. pic.twitter.com/vNjDt7T2yy / Twitter”

Jakub Kubica v pátečním utkání odpálil grand slam homerun a k tomu přidal efektní bat flip. pic.twitter.com/vNjDt7T2yy

I další doběh přišel po homerunu, tentokrát z pálky Daniela Mráze. Pro brněnského hráče to byl první homerun od roku 2017 a snížil tak na 3-4 z pohledu Techniky. Ve čtvrtém inningu ale Arrows opět kontrovali, když dvoubodový homerun, jak jinak, odpálil Jakub Malík.

Pouze poslední doběh utkání nepřišel po odpalu za plot, když v páté směně pro bod doběhl Sázavský. Víc doběhů pak Marko VykoukalBoris Bokaj nepovolili, což přineslo Arrows první výhru v této sérii. Technice nepomohlo ani to, že svého soupeře přehráli na hity 12-6. V sobotu se tak oba celky utkají v Ostravě znovu, když je v plánu odehrát oba zbývající duely.

Sokol Hluboká – Eagles Praha 5-8 (F/10)

Ještě dramatičtější závěr nabídl zápas na jihu Čech, kam přijeli baseballisté Eagles Praha. Ti se totiž sedm směn nedokázali prosadit proti japonskému nadhazovači Takamune Ičigemu a prohrávali s domácími 0-5. Jenže v osmé směně šel na kopec Alec Lemmon a Pražané zaveleli k útoku. S přispěním chyby v domácí obraně nakonec dokázali vyrovnat.

Za stavu 5-5 se tak šlo do nastavení. To začali hosté ziskem mety zdarma a pak dvoumetovým hitem Michala Antoňe. Když pak udělal chybu Martin Mužík tak Eagles odskočili do vedení 8-5. V dohrávce pak Mikuláš Hanuš nedovolil domácím stáhnout ani jeden doběh a Pražané si tak připsali další výhru v této sezoně. Těch již mají na svém místě 8, nejvíce ze všech týmů Extraligy.

Draci Brno – Třebíč Nuclears 6-5

Obhájci titulu vstupovali do druhého utkání série s Třebíčí s úmyslem zastavit sérii proher. Pomoci jim k tomu měl Juan Jaime, jenž nastoupil do prvního duelu v této sezoně. A dominikánský nadhazovač dal Drakům jistotu na kopci, kterou trápící se tým potřeboval. V šesti směnách totiž Nuclears povolil pouze dva doběhy.

Také hostující Ryan Johnson dával dlouho svému týmu naději na výhru, když ve čtyřech směnách povolil pouze jeden doběh. V dohrávce páté ale Draci proti němu dokázali stáhnout 3 doběhy a v té chvíli otočili nepříznivý stav z 1-2 na 4-2. V šesté směně pak domácí přidali další dva body a Johnsona nahradil Lukáš Pacal.

Jenže čtyřbodové vedení Drakům dlouho nevydrželo. Václav Tauš, jenž vystřídal Jaimeho na kopci, pustil na metu tři pálkaře, aby pak Jake Rabinowitz dva z nich stáhl na domácí metu. Na kopec tak domácí poslali Davida Merganse, který měl udržet vedení svého celku. To se mu nakonec povedlo, i když Třebíč ještě jeden doběh přidat dokázala.

Draci tak ubránili těsnou výhru a po čtyřech prohrách v řadě konečně zvítězili. Série je tak nyní vyrovnaná 1-1 na zápasy a v sobotu se oba celky utkají potřetí. Hrát se bude opět v YD Baseball Areně v Brně.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..