ČeskoMB

EXL: Hroši vyhráli sérii s Hlubokou. Tempo zdolalo Eagles

V neděli se hrály tři zápasy baseballové Extraligy. Bohužel počasí dovolilo odehrát pouze dva z nich. Druhý duel doubleheaderu na Hroších byl kvůli dešti nedohrán.

Hroši Brno – Sokol Hluboká 14-3 a 2-2 (nedohráno)

Na Hroších se v neděli hrály hned dva zápasy a ten první byl náhradou za duel, jenž se měl hrát na Hluboké. I proto v něm byli hlubočtí vedení jako domácí. Jenže v Brně v prvním duelu na svého soupeře vůbec nestačili, když před dohrávkou třetí směny prohrávali již 0-6. Teprve v dohrávce se poprvé proti Lukáši Ercolimu prosadili i hráči z jihu Čech zásluhou tříbodového homerunu Martina Mužíka. Jenže to bylo ze strany Sokola to bylo vše. Navíc Matěj Netopilík navázal na dobrý výkon Ercoliho a ve zbytku duelu již neumožnil ani jeden doběh a v pěti směnách rozdal strikeoutů. V deváté směně k tomu explodovala pálka Hrochů, kteří dokázali stáhnout hned 7 doběhů a definitivně si tak pojistili zápas.

Hroši tak po výhře 14-3 měli jistotu vítězné série a ve třetím duelu mohli pomýšlet na to, že budou letos prvním týmem, který svého soupeře porazí 3-0 na zápasy. A v něm dokonce hned v úvodu zatlačili na Rui Narasakiho na kopci soupeře. Nejdříve se Brňanům povedla dvojitá krádež, po niž Petr Čech doběhl pro první bod. O chvíli později James Jensen stáhl druhý doběh. Hosté odpověděli ve třetí směně, kdy Martin Mužík svým jubilejním osmdesátým homerunem v Extralize vyrovnal.

Tento stav vydržel až do šesté směny. V jejím průběhu ale hřiště v Brně spláchl déšť a zbytek duelu se tak musí dohrát v jiném termínu.

Tempo Praha – Eagles Praha 12-5

Tempo po dvou prohrách na Krči potřebovalo alespoň jednou v sérii zvítězit. Jenže Eagles dokázali hned v první půlsměně po chybě Adonai Gutiereze stáhnout první doběh. V té chvíli asi málokdo tušil, že toto vedení bude mít jepičí život a Tempo rychle duel obrátí ve svůj prospěch. Hned v dohrávce totiž Martin Červenka prvním hitem v utkání stáhl vyrovnávající bod. A právě Červenka měl velký podíl na obratu, když ve druhé směně odpálil grand slam homerun a posléze přidal ještě jeden solo homerun.

baseballstatcz on Twitter: “Swinging in the rain: Martin Červenka hits a grand slam to the right-center field and makes it 8:1 Tempo Praha!Watch the rest of the game here: https://t.co/2a9HRemYjC pic.twitter.com/ozrCLOcJSu / Twitter”

Swinging in the rain: Martin Červenka hits a grand slam to the right-center field and makes it 8:1 Tempo Praha!Watch the rest of the game here: https://t.co/2a9HRemYjC pic.twitter.com/ozrCLOcJSu

Jose Balaguera na kopci trápil a nakonec v této směně umožnil až devět doběhů a od třetí směny jej nahradil Tomáš Zavadil. Eagles se snažili ve zbylém průběhu s výsledkem ještě něco udělat, ale na víc, než pět doběhů to nestačilo. Tempo si tak připsalo druhou výhru v sezoně.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..