ČeskoMB

EXL: Mendoza se uvedl do soutěže sedmi RBI

Gabriel Beicker Mendoza přišel do Draků jako náhrada za Eugena Heldera, jenž se v offseason vrátil do italské Serie A. A hned první zápas extraligové sezony ukázal, že by měl být Mendoza dobrou posilou.

Proti pražskému Tempu totiž Mendoza výrazně pomohl Drakům k výhře 16-6, když sám stáhl 7 doběhů. Venezuelský baseballista dostal příležitost jako třetí hráč lineupu, jehož úkolem je právě stahovat první dva muže pro body.

Poprvé se Mendoza prosadil v dohrávce druhé směny, kdy byl prvním pálkařem, jenž se postavil proti střídajícímu Šimonu Drápelovi. Po jeho odpalu sice Tempo zahrálo out na durhé metě, ale Draci doběhli pro čtvrtý doběh v utkání. Ve třetí směně Mendoza dvoumetovým odpalem stáhl další dva doběhy, aby v páté směně dalším doublem přidal opět dva body. Úspěšný den zakončil solo homerunem v šesté směně.

Mendoza se stal teprve čtvrtým Drakem od roku 2016, který dokázal v jednom utkání stáhnout minimálně 7 doběhů. Více jich měl pouze Filip Moštěk v sezoně 2020 v zápase proti Arrows Ostrava.

PořJménoRBISoupeř
1.MOŠTĚK Filip (DRA)8@ ARR – 2.8.20
2.SCHNEIDER Martin (DRA)7@ KOT – 21.8.16
ONDRÁČEK Michal (DRA)7vs. EAG – 15.4.16
Mendoza Gabriel 7vs. TEM – 1.4.23
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..