ČeskoMB

EXL: Prokop vstoupil do sezony výborně. “Sezona je dlouhá,” říká skromně

Pohled do statistik pálkařů nám po prvních dvou nekompletních kolech nabízí v TOP 5 hned tři hráče, kteří mají 20 a méně let. Jedním z nich je i Milan Prokop, jenž dokonce vede statistiku pálkařského průměru.

Dvacetiletý pálkař brněnských Draků zatím naskočil do čtyř utkání a připsal si v nich 8 hitů. Kromě toho získal také 4 mety zdarma. To znamená, že v zápasech proti Tempu a Technice se dostal na metu skoro ve třech čtvrtinách případů. Jaké tajemství tedy vězí za jeho dobrým startem? “Žádné bych v tom nehledal,” usmívá se český reprezentant. “Prostě se jen snažím poctivě trénovat, být na pálce agresivní a taky věřím, že mi pomohla nějaká rozehranost a zápasová praxe, kterou jsem měl možnost s reprezentací absolvovat. Každopádně sezona je ještě dlouhá a uvidíme, jak to půjde dál, přeci jen za sebou máme s Draky ani ne dvě kompletní série, takže se vše může brzy změnit.”

Letos se mladý baseballista v týmu Draků přesunul ze třetí metu na spojku. Na této pozici odehrál všechny 4 zápasy a celkem se podílel na 18 outech Draků. Jen ve dvou případech v náročných podmínkách při začátku soutěže vyrobil chybu. Pro Milana ale změna pozice nebyla žádným problémem. “Tak složitý přesun to nebyl vůbec, jelikož veškeré mládežnické kategorie jsem hrával primárně na spojce, potom i občas na hostování v Třebíči v EXL i s Atýmem jsem ji trénoval. Takže i přesto že jsem hrál v minulých letech v Extralize primárně na třetí metě, tak jsem na ni celkem zvyklý a rád, že sem dostal šanci ji teď hrát. Navíc abych řekl pravdu, tak mě spojka baví jednoznačně nejvíc ze všech pozic v infieldu,” dodává na závěr Milan Prokop.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..