ČeskoMB

EXL: Technika v dohrávce porazila Draky

Ve středu večer se dohrával jeden extraligový duel. V městském derby v něm porazila Technika svého odvěkého rivala Draky a stanovila tak stav vzájemné série na 1-2.

Zápas se hrál po umělým osvětlením YD Baseball Areny, ale Technika v něm byla vedena jako domácí tým. Zajímavé bylo, že na kopci začínali dva kmenový hráči Draků, protože za Techniky duel začal mladý Dominik Polgár, jenž je na Kraví Hoře na hostování. A při svém prvním startu si nevedl vůbec špatně. Na kopci vydržel do třetí směny a Drakům povolil pouze jeden doběh.

Na tento doběh Technika odpověděla v dohrávce třetí směny, kdy vyrovnání zařídil Matěj Menšík. Po Polgárovi pak šel házet Daniel Mráz a hned ve čtvrté směně se Draci proti němu prosadili, když Filip Moštěk třímetovým odpalem stáhl 2 doběhy.

Jenže od této chvíle se Mráz rozházel a ve zbytku duelu již nepovolil ani jeden doběh. Naopak jeho spoluhráči zvládli v dohrávce páté směny otočit skóre z 1-3 na 4-3. Drakům nepomohlo ani střídání startujícího Davida Merganse, jehož nahradil Vojtěch Ventruba. Navíc v šesté směně Technika po odpalu Roberta Regnera zvýšila na 5-3.

V posledních třech směnách již nový muž na kopci Václav Tauš další doběhy nepovolil, ale protože Draci další nepřidali, tak se z třetí výhry v sezoně mohli radovat hráči Techniky. Draci pokračují v nepřesvědčivých výkonech a aktuálně jsou stále blíže barážovým příčkám, než čelu tabulky.

Oba týmy teď čekají zápasy s tabulkovými sousedy. Pátí Draci odehrají zápasy proti šestým Arrows. Osmá Technika vyzve sedmé Tempo.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..