ČeskoMB

EXL: Třebíč loupila v Ostravě. Draci zdolali Techniku

Ve čtvrtek se v mrazivém počasí odehrály další dva zápasy baseballové Extraligy. V nich se ale nedařilo domácím týmům.

Technika Brno – Draci Brno 5-8

V brněnském derby se jako první dostali do vedení domácí Draci, kteří však byli v zápase vedení jako hosté. Druhou směnu otevřel hitem Milan Prokop, jenž se pak posunul až na třetí metu. V té chvíli se fanoušci na YD Baseball Areně stali svědky nepříjemného momentu, když Radek Burian svým nadhozem trefil do hlavy Tomáše Chadima. Pro toho pak utkání skončilo. Rozhozený Burian pak hodil divoký nadhoz a Prokop díky tomu doběhl pro první bod.

Milujeme Baseball on Twitter: “Tomáš Chadim dnešní duel proti Technice po tomto nepříjemném trefení nedohrál. Snad bude mladý pálakř Draků v pořádku… pic.twitter.com/CEhHQ7HG1K / Twitter”

Tomáš Chadim dnešní duel proti Technice po tomto nepříjemném trefení nedohrál. Snad bude mladý pálakř Draků v pořádku… pic.twitter.com/CEhHQ7HG1K

Ve čtvrté směně Draci i díky chybě obrany Techniky dokázali přidat další dva doběhy a vedli již 3-0. Václav Tauš na jejich kopci navíc působil 4 směny velmi dobře. Jenže pak přišla pátá směna a vše bylo jinak. Technika zabrala na pálce a třemi doběhy vyrovnala a vyhnala Tauše z kopce. Toho pak nahradil Tomáš Urbánek.

V sedmé směně se skóre opět měnilo. Manažer Techniky nechal Buriana na kopci navzdory tomu, že měl na kontě 100 nadhozů. Draci toho dokázali využít a dvěma doběhy přinutili přinutili Techniku střídat. Na kopec tak šel Dominik Polgár, který je v Technice na hostování právě z Draků. Ten na chvíli zastavil útok svého domovského týmu, ale v deváté směně se pouze ohlédl za tříbodovým homerunem Mendozy.

To se nakonec ukázalo jako důležité, protože Technika v dohrávce ještě zatlačila a dvěma body snížila na konečných 8-5. Oba týmy si navíc na stejném hřišti dají repete v pátek i v sobotu.

Arrows Ostrava – Třebíč Nuclears 3-5

Zápas v Ostravě začal o půlhodinu později, než bylo naplánováno a mrazivé počasí na severu Moravy neslibovalo pro nadhazovače nic příjemné. Domácí startér Alexandr Šín ale začal velmi dobře a 5 směn nepovolil soupeři ani jeden doběh. To domácí se prosadili proti Ryanu Johnsonovi již ve druhé směně, kdy Mário Gottschall stáhl pro bod Jakuba Malíka.

Ve čtvrté směně mohlo být pro Nuclears mnohem hůř, když Arrows zaplnili bez outu všechny mety. Jenže ostravští baseballisté z této šance vytěžili pouze jeden bod.

Ve šesté směně je za to Třebíč dokázala potrestat. Nejdříve Ryan Johnson vyrovnal svým prvním homerunem v sezoně. Následně Pavel Jozek mladší dvoumetovým odpalem přidal třetí doběh, aby jej pak stáhl Kamil Pejchal.

V sedmé směně Třebíč přidala další doběh, po který doběhla nová tvář v jejich dresu Russel Strilchuk a vedla tak již 5-2.

Nuclears od dohrávky poslali na kopec Lukáše Pacala. Proti tomu domácí dokázali stáhnout jeden doběh v osmé směně a před devátým inningem mohli pomýšlet na obrat.

Na kopec Ostravy tak šel Marko Vykoukal a ten předvedl expresní směnu na 8 nadhozů. V dohrávce pak Lukáš Pacal potřeboval 9 nadhozů jen na prvního pálkaře a i ten se nakonec po metě zdarma dostal na metu. Domácí nakonec proti němu dokázali zaplnit všechny mety a snížit jedním doběhem. Lukáš Pacal jim ale víc nedovolil a utkání zakončil svým šestým strikeoutem v zápase.

Třebíč tak vyhrála první duel této série a navíc v dalších dvou bude mít výhodu domácího hřiště.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..