MBMLB

MLB: Rays začali sezonu deseti výhrami v řadě

Když v pondělí vyhráli baseballisté Tampa Bay Rays nad 1-0 nad Boston Red Sox bylo to pro hráče z Floridy již desátá výhra z deseti utkání v této sezoně. To se naposledy povedlo některému z týmu v roce 1987.

Když Milwaukee Brewers v roce 1987 vyhráli prvních deset utkání v sezoně, tak klub Tampa Bay Rays ještě vůbec neexistoval. Nyní se může jeden z nejmladších klubů MLB výrazně zapsat do historie. Do vyrovnání rekordu 13 výher v začátku sezony již nemají daleko.

Server Fangraphs navíc uvedl, že rozdíl doběhů v jejich zápasech – rozdíl mezi tím, co skórovali a co dovolili – je nejlepší v 10 utkáních od roku 1901.

Co stojí za výborným startem Rays do sezony? Rozhodně to, že všichni klíčoví hráči si dobře načasovali formu. Wander Franco na pálce zatím potvrzuje předpovědi, že by se mohl stát hvězdou soutěže. Randy Arozarena, jinak mág playoff, se letos rozjel i v základní části. Brandon Lowe zatím nechává zapomenout na loňskou nepříliš úspěšnou sezonu. Taylor Walls je jméno, které se učí zapamatovat si i fanoušci Rays. Přitom již v roce 2021 Jim Bowden v článku pro The Atletic psal, že front office klubu v něj hodně věří.

“‘Není pochyb o tom, že Walls je nejvíce podceňovaný perspektem v systému farmy Rays – pokud si ovšem nepromluvíte s jejich front office.’ Walls je stejně dobrý defenzivní shortstop, jak uvidíte v nižších ligách, a je to switch-hitter se silnými ofenzivními prvky. … Je to mnohem lepší prospekt, než se uvádí.“

Na kopci pokračuje v dobré práci trio Shane McClanahan, Drew RasmussenJeffrey Springs. Nová akvizice Zach Eflin s trenéry v zimě popracoval na svém changeupu a curveballu a je mnohem efektivnější, než byl ve Philadelphii. A to ještě nenastoupil Tyler Glasnow, který by se mohl vrátit ve druhé polovině sezony. Pokud vydrží zdravý, tak se v Tampa Bay opět můžou těšit na zápasy playoff.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..