ČeskoMB

EXL: Černý Petr zůstal Ostravě. Drací poskočili na 1. místo

Nedělní zápasy definitivně určily postupující šestici do Nadstavby o titul. V nadcházejícím týdnu dohrávané duely určí pouze končené pořadí po základní části.

Tempo Praha – Arrows Ostrava 10-5

Snad nejdůležitější zápas nedělního programu se hrál v Praze na Tempu. Hostující Ostrava v něm mohla prodloužit své naděje na postup do TOP 6. V případě prohry by je ale ztratila. Ostravští však do duelu vstoupili velmi dobře, když první dva pálkaři odpálili homerun. Třetí doběh pak stáhl Radim Novotný. V dohrávce ale Tempo dokázalo vyrovnat.

Podobný průběh měla i druhá směna, kdy oba celky stáhly po jednom bodu. Utkání se pak zlomilo ve čtvrtém inningu, kdy navrátilec Martin Zelenka poslal Tempo do vedení 6-4 svým druhým homerunem v utkání. Na to již Arrows dokázali odpovědět pouze solo homerunem Jana Kozla, což na výhru stačit nemohlo. Naopak Pražané ve druhé polovině duelu přidali další 4 body a tím si pojistili třetí výhru v sérii.

Ostrava tak po této prohře definitivně přišla o naději bojů o titul. V první šestce budou Arrows chybět poprvé od roku 2010. Naopak Tempo díky sérii šesti výher v řadě s jistotou postupuje do další fáze Extraligy.

Hroši Brno – Třebíč Nuclears 0-6

V posledním utkání série vsadili oba týmy na mladé české naděje. Z této konfrontace vyšel mnohem lépe hostující Lukáš Smejkal, jenž Hrochům v pěti směnách povolil pouze 3 hity a žádný doběh. Domácí Marek Štefka totiž vydržel vzdorovat lineupu Třebíče pouze jednu směnu. Ve druhé již Nuclears zabrali a čtyřmi doběhy strhli duel na svou stranu.

Hroši navíc často chybovali v obraně a ve zkráceném utkání udělali 5 chyb v obraně. Určitý podíl na tom neslo také nepříjemné počasí, kvůli kterému musel být duel v šesté směně předčasně ukončen. Třebíč tak porazila Hrochy podruhé v sérii a poskočila na druhé místo tabulky.

Eagles Praha – Draci Brno 3-9

Poslední duel této série nabídl souboj Davida s Goliášem. Draci totiž na kopec postavili na kopec Juana Jaimeho, jenž má za sebou zkušenosti z MLB. Na druhé straně Eagles vsadili na mladého Vaska Koleva. Tento souboj nakonec dopadl dle očekávání, když Jaime v šesti směnách povolil pouze 2 doběhy a rozdal 9 strikeoutů. Kolev vydržel na kopci do páté směny a do kolonky umožnšných doběhů si připsal číslo 7.

V dračím dresu potvrdil výbornou formu z posledních týdnů Filip Moštěk, jenž si připsal 3 hity a aktuálně má pálkařský průměr .410. Martin Kalábek přidal pátý homerun v sezoně, čímž se osamostatnil na 2. místě této statistiky za Martinem Červenkou.

Draci se po výhře 9-3 dostali na 1. místo tabulky a před sebou mají ještě dohrávaný zápas s Tempem. Pokud by v něm vyhráli, tak je již nikdo nepřeskočí. Naopak Eagles po výborné první polovině soutěže, kdy okupovali chvíli nejvyšší příčku, ukončí tento víkend na šesté pozici. Dohrávané duely je ale můžou posunout o něco výše.

Tabulka EXL

  W  L  %  GB  SKÓRE 
Draci Brno128.600142:114
Třebíč Nuclears129.5710.5142:95
Cardion Hroši Brno108.5561124:114
Tempo Praha119.5501155:128
Sokol Hluboká109.5261.5123:129
Eagles Praha1110.5241.5160:148
Arrows Ostrava712.3684.589:133
Technika Brno614.300687:161
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..