ČeskoMB

EXL: Hroši vyhráli v Ostravě po obratu v deváté směně

Až ve čtvrtek se odehrála původně úterní odložené utkání mezi Arrows Ostrava a Hrochy Brno.

Domácí baseballisté již do duelu vstupovali s vědomím, že si letos v TOP 6 nezahrají. Utkání tak mohli pojmout jako přípravu na baráž a na blížící se Pohár Mistrů v Nizozemsku. Jenže proti nim na kopci stál letos velmi dobře hrající Tomáš Ondra. Ten, ač jako první povolil doběh v dohrávce druhé, nakonec předával štafetu Marku Štefkovi v šesté směně s vedením 2-1.

Hroši totiž ve třetí směně dokázali otočit skóre, když se o to postaral navrátilec z USA Tomáš Říčný. Víc jim již Boris Bokaj nepovolil. Arrows pak protočili několik nadhazovačů a ti drželi stav 2-1 až do osmé směny.

V její dohrávce šla totiž Ostrava znovu do vedení, když nejdříve stáhl vyrovnávající doběh Matyáš Kozel, aby pak doběhl po odpalu Radima Novotného. Arrows tak chyběly tři outy k vítězství.

Jenže aniž by domácí zahráli jediný out, tak bylo srovnáno. David Fiala otevřel směnu dvoumetovým hitem a následně doběhl po nepřesném příhozu Pjonteka na první metu. Druhý doběh pak přidali po balku, třetí po odpalu Jana Pospíšila. Tím trápení Pjonteka neskončilo, protože o chvíli později hodil divoký nadhoz, po němž Hroši přidali šestý bod. Protože se mladý nadhazovač domácích nemohl ze směny dostat, tak musel jít na kopec zahrát poslední out Aleš Navrátil. To se mu sice povedlo, ale Hroši dokázali sedmi doběhy výrazně svému soupeři odskočit.

Domácí již v dohrávce dokázali odpovědět pouze jedním doběhem a Arrows tak prohráli 4-9. Aktuálně tak má OStrava na svém kontě již 13 proher a míří za nejhorším výkonem v základní části od roku 2010. Naopak Hroši s jedenáctou výhrous tále mají šanci, aby skončili po základní části na prvním místě.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..