ČeskoMB

EXL: Jakub Hajtmar na 2. místě historie v počtu doběhů

V uplynulém týdnu se Drakům povedlo uspět ve třech utkáních proti brněnským Hrochům a výrazně se tak přiblížili postupu do TOP 6. Z pohledu Jakuba Hajtmara to byla úspěšná série i z osobního hlediska, protože se osamostatnil na 2. místě historických tabulek v počtu doběhů.

Brněnský veterán vstupoval do série s 661 doběhy a tím se dělil o druhé místo společně s ostravským Alešem Navrátilem. Hned v pátečním duelu mu ale Hajtmar odskočil, když si připsal do statistik jeden doběh. Podobně se mu dařilo i v dalších dvou utkáních a nyní již má na svém kontě 664 doběhů.

PořJménoR
1.Budský Pavel (DRA)749
2.HAJTMAR Jakub (DRA)664
3.NAVRÁTIL Aleš (ARR)661
4.Veselý Martin (DRA)570
5.MALÍK Jakub (ARR)568

Koncem dubna 2021 přitom Hajtmar překročil metu 600 doběhů, jako třetí v historii Extraligy. Nyní je na prvním místě mezi aktivními hráči a před sebou má již pouze dlouholetého spoluhráče Pavla Budského. Na toho mu ale nyní chybí 85 doběhů. Aby Hajtmar Budského dotáhl, bude tak potřebovat odehrát minimálně ještě tuto i příští sezonu.

Martin Červenka:

Bylo to velké pozdvižení, když v průběhu zimní přestávku přestoupil Martin Červenka z pražských Eagles o několik kilometrů dále a domluvil se s Tempem. Evidentně mu přestup prospěl a již tak výborné výkony z Krče pozvedl na ještě vyšší úroveň. Pohled do pálkařských statistik české baseballové Extraligy se zdá až monotónní.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..