ČeskoMB

EXL: Tempo Praha poprvé bere sérii. Technika slaví walk-off výhru

Sobotní zápasy Extraligy ještě více vyrovnaly situaci v tabulce. Martin Červenka navíc natáhl svou hitting streak již na 16 duelů.

Draci Brno – Hroši Brno 10-4

Tři směny dokázali držet oba startující nadhazovači nulu v kolonce doběhů. Jenže ve čtvrté směně Draci zabrali a předvedli tzv. big inning. Hroši tak byli přinuceni vystřídat startujícího Lukáše Ercoli za Jakuba Bílka, ale domácí deseti doběhy odskočili do výrazného vedení.

Ve zbytku duelu to tak bylo o tom, jestli domácí nadhazovači dotáhnou duel do vítězného kopce. Jan Vašourek dal Drakům 5 směn, ve kterých povolil pouze dva doběhy. Po něm si první odházenou směnu v letošní sezoně připsal Ondřej Furko a ten nepustil na metu ani jednoho hráče Hrochů. Poslední tři směny pak doházel David Mergans. Ten sice povolil dva doběhy, ale ty hostům na výhru stačit nemohly.

Draci tak vyhráli i druhý zápas série a poskočili tak do první poloviny extraligové tabulky. Navíc v neděli můžou v Jundrově získat cenný sweep.

Tempo Praha – Sokol Hluboká 15-9

Velmi dobře vstoupila Hluboká do druhé utkání proti Tempu, když po dvou útocích vedla nad domácími již 7-1 po homerunech Matěje Dvořák (3R) a Martina Mužíka (grand slam). Jenže v dohrávce druhé směny se probudila i domácí pálka a Tempu stačily tři útoky, aby skóre otočilo ve svůj prospěch. Definitivní jistotu jim dodala osmá směna, kdy pěti doběhy Tempo určilo definitivní podobu skóre.

Velký respekt měli hosté zejména z Martina Červenky, který si v utkání připsal jeden hit a natáhl sérii zápasů s úspěšným odpalem již na 16. Kromě toho ale český reprezentant dostal 5 met zdarma, z toho dvě úmyslné. Velmi dobrý duel odehrál také Keibert Petit, jenž si jako jediný z domácích připsal tři úspěšné odpaly.

Tempo tak vyhrálo i druhý zápas série a má jistotu, že poprvé v této sezoně vyhraje některou ze sérií. Naopak Sokol má z posledních pěti utkání pouze jednu výhru a pomalu se propadá extraligovou tabulkou. Pokud by Jihočeši prohráli s Tempem i v neděli, tak se můžou propadnout mimo TOP 6.

Eagles Praha – Arrows Ostrava 10-4

Také druhému pražskému zástupci v sobotu utekl úvod duelu, když se Arrows dostali do vedení 3-1. Od čtvrté směny ale Eagles zaveleli k obratu a v šesté směně přinutili hosty vystřídat startujícího Jana Kozla. Jenže následně udělali ostravští chybu v obraně a Eagles dokázali dvěma doběhy odskočit poprvé v zápase do vedení. To pak ve zbytku utkání již nepustili a vyrovnali tak sérii na 1-1.

Tento zápas byl vůbec bohatý na chyby, kterých udělaly oba celky dohromady 9. Z celkových 14 doběhů tak šlo na vrub nadhazovačů pouze 8. Výborný duel odehrál Jan Výbora, který zaznamenal 4 hity. Jednou poslal míč také až za plot a chyběl mu Triple do Cycle. V dresu Arrows měl 3 hity Radim Novotný, který dotahuje na prvním místě týmových statistik Jakuba Malíka. Naopak stále se trápí Rory Graf-Brennen, jenž skončil opět bez hitu a má průměr pouhých .087.

Za stavu 1-1 na zápasy se v neděli série přesune na sever Moravy, kde se třetí duel rozehraje hodinu po poledni.

Technika Brno – Třebíč Nuclears 5-4

Poslední zápas série přinesl zajímavý souboj startujících nadhazovačů. Domácí Ryan Johnson i Parker Thode předváděli velmi dobrý výkon. Jako první byl pokořen nadhazovač Techniky, když ve druhé směně stáhl bod Jan Bilíček. Ve třetí směně ale Technika zabrala a třemi doběhy otočila skóre. Víc jim ale Johnson nedovolil. Nuclears ve čtvrté směně snížila a opět u toho byl Bilíček, jenž podruhé v zápase stáhl Rabinowitze.

Od šesté směny šel na kopec Nuclears Jeffrey Barto, jenž letos předvádí výborné výkony. V osmé směně mu navíc pomohla obrana Techniky, která zbytečnými chybami dovolila Nuclears otočit skóre na 4-3.

Jenže Technika byla v tomto utkání vedena jako domácí celek a v deváté směně měla k dispozici ještě dohrávku. A tu využila beze zbytku. I tentokrát ale stála za tím chyba Třebíče, která udělal v utkání celkem 5 errorů. Technika tak s jedním outem obsadila dvě mety. Následně Matěj Menšík stáhl vyrovnávající doběh, aby pak walk-off výhru zařídil Peter Saldana.

Technika si tak připsala důležitou výhru, která jí stále drží slušnou šanci na postup do TOP 6. Na šesté místo tak nyní ztrácí pouze jednu výhru. Třebíč má bilanci 10 výher a 8 proher, což je radí na 3. místo.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..