ČeskoMB

EXL: Tomáš Ondra již 34 směn nedaroval metu zdarma

Fantastickou sérii aktuálně tahá nadhazovač brněnských Hrochů Tomáš Ondra. Ten ve čtvrtečním duelu proti Arrows odházel 5 směn a nepovolil v nich ani jednu metu zdarma. Nyní již má na svém kontě 34 směn v řadě, kdy nedaroval pálkařům metu. Jak upozorňuje Jiří Vlach z projektu baseball-stat.cz, tak je to nejlepší výkon v Extralize minimálně od roku 2016.

Tomáš Ondra tak letos daroval pouze jednu metu zdarma. stalos e tak v prvním kole, když 2. dubna ve čtvrté směně takto uspěl Daniel Mráz z Techniky Brno. Od tohoto momentu se proti Ondrovi postavilo 126 pálkařů a ani jeden z nich neodešel s pálkařského boxu na metu po čtyřech nepřesných nadhozech.

Nadhazovač brněnského týmu se tak na prvním místě této statistiky osamostatnil od Ondřeje Furka, jenž v sezoně 2017 hodil 28 směn v řadě bez mety zdarma. Není proto divu, že je Ondra letos na prvním místě ve statistice WAR mezi nadhazovači.

PořJménopWAR
1.ONDRA Tomáš (HRO)1.3
2.ICHIGE Takamune (HLU)1.0
3.HLOUCH Lukáš (NUC)1.0
4.BARTO Jeffrey (NUC)1.0
5.JOHNSON Ryan (NUC)1.0

Tomáš Ondra je ale dominantní také v jiných statistikách. Pálkaři si proti němu nepřipisují kromě met zdarma ani úspěšné odpaly. Jejich úspěšnost je momentálně pouhých .179 a WHIP má momentálně Ondra pouze .676, což je velmi nadprůměrné číslo. Neuvěřitelné číslo svítí také v poměru strikeoutů a met zdarma, kde je aktuálně Ondra na čísle 44.0. Pokud již ve zbylých utkáních Hrochů Ondra nenastoupí, tak tím vytvoří nový rekord soutěže. Není divu, že startér Hrochů svými výkony zaujal reprezentačního trenéra Pavla Chadima, který jej nominoval i na nejbližší reprezentační akci. Pokud nepoleví, tak jej rozhodně uvidíme i na podzim na domácím evropském šampionátu.

PořJménoK/BBrok
1.ONDRA Tomáš (HRO)44.02023
2.Ahearne Patrick Howard (DRA)23.72011
3.Procházka Radek (DRA)10.22008
4.Bokaj Boris (ARR)9.72016
4.Barto Jeffrey (HRO)9.12017
5.Bokaj Boris (ARR)8.72014
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..