ČeskoMB

Arrows Ostrava vstoupili do Poháru Mistrů výhrou nad Bonnem

Jestli mezi fanoušky panovaly obavy, jak zvládnou letos ostravští své působení v Poháru Mistrů, tak po prvním duelu můžou být nadmíru spokojeni. Arrows totiž dokázali vyhrát nad německým mistrem.

Základem úspěchu byl výborný nadhoz ostravského týmu. Startující Ondřej Satoria se předvedl v reprezentační formě a německým pálkařům v sedmi směnách povolil pouze jeden doběh. I ten přišel až po chybě v obraně Arrows, když Radim Novotný nedokázal v běhu zachytit míč letící k čáře mezi první metou a pravým vnějším polem. V šesté směně se tak Bonn ujal vedení 1-0.

Také na druhé straně házel výborně Jordan Lucas, který několikrát pustil na mety leadoff pálkaře Ostravy. Ti ale nedokázali stahovat běžce ze skórovacích pozic. To se zlomilo v osmé směně, kterou Rory Graf-Brennen otevřel třímetovým odpalem. Toho pak stáhl pro bod Matyáš Kozel. Němci se pak snažili otupit útok Ostravy střídáním nadhozu, ale Arrows nový nadhazovač z tempa nevyvedl a nakonec v osmé směně stáhli 3 doběhy.

Do dohrávky osmé směny tak OStrava poslala na kopec Jiřího Hikla. Ten ale vydržel na kopci jen proti třem pálkařům, když povolil jednu metu, fly out a single. V těžké situaci tak šel zápas doházet mladý Jan Kozel. Odchovanec Klasiku Frýdek-Místek tento těžký úkol zvládl na výbornou, když ve zbytku duelu nepovolil Bonnu ani jeden úspěšný odpal a připsal si Save.

Výhru Ostravy sledoval v hledišti také manažer národního týmu Pavel Chadim a předseda ČBA Petr Ditrich. Vedoucí muž českého baseballu po utkání neskrýval nadšení. “Skvělé představení startujícího nadhazovače a uzavření Janem Kozlem. Obrana držela. Ostrava byla lepším týmem, ačkoliv proti prvnímu týmu Bundesligy Divize Sever nebyla favoritem. Skvělý začátek turnaje,” řekl po utkání Petr Ditrich.

Ostrava tak vstoupila do turnaje výhrou 3-1 a může tak pomýšlet na případný postup do bojů o medaile. K tomu ale bude potřebovat alespoň ještě jednou zvítězit.

123456789RHE
Arrows Ostrava0000000303112
Bonn Capitals000001000162
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..