ČeskoMB

Češi porazili i Rakousko a postoupí do finále Pražského baseballového týdne

Ve druhém utkání na letošním Pražském baseballovém týdnu nastoupili čeští baseballisté proti reprezentaci Rakouska. V něm Češi zvítězili a zajistili si postup do sobotního finále.

První tři směny to z pohledu českého týmu vypadalo na pohodový zápas. Ve druhé směně šel národní tým do vedení po odpalu Vojtěcha Menšíka, aby o směnu později jeho starší bratr Matěj odpálil solo homerun. Vojtěch pak ve čtvrté směně dalším povedeným odpalem k čáře v levém vnějším poli zařídil Česku vedení již 4-0.

V dohrávce čtvrté směny ale Rakušané dokázali najít recept na do té doby dobře házejícího Filipa Čapku, aby po sérii hitů české trenéry přinutili ke změně na kopci. Ani Daniel Mráz ale nedokázal rychle zastavit rozjetou pálku soupeře a rázem mladíci z Rakouska vedli 5-4.

To co se povedlo soupeři, se hned v další půlsměně povedlo také českému týmu. K pěti doběhů jim ale dopomohly také chyby Rakouska v obraně. Důležité také bylo, že z kopce odešel levoruký Julian Faulhaber a proti bullpenu se již reprezentantům dařilo mnohem lépe. To Češi potvrdili třemi doběhy v šesté směně a jedním v sedmé.

Protože ale další body již Češi nepřidali, tak se duel neskončil předčasně. Daniel Mráz a v poslední směně Jake Rabinowitz již ale další doběhy soupeři nepovolili a Češi vyhráli i svůj druhý zápas na turnaji. Díky tomu mají jistotu postupu do finále. V něm se utkají s BBJO Globetrotters, s kterými se v pátek utkají o to, kdo skončí na prvním místě v skupině a bude mít ve finále výhodu dohrávky.

123456789RHE
Česko0112531001362
Rakousko000500000555
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..