ČeskoMB

Draci Brno ve třetím utkání na Poháru Mistrů prohráli s Parmou

Ve třetím utkání na letošním Poháru Mistrů čekal na Draky nejtěžší možný soupeř – obhájce zlata z Parmy. Český mistr sice dokázal s Italy držet krok, ale na výhru to nestačilo.

Draci nastoupili na kopci s Janem Vašourkem, proti kterému se Parma prosadila již v úvodní směně dvěma doběhy. Brněnský startér nakonec odházel 6 směn, v nichž Italové stáhli 6 doběhů. Dva jdou ale na vrub chybám v obraně, kterých Draci v zápase vyrobily celkem tři.

V páté směně se dokázali na pálce prosadit i Brňané, když po jednom doběhu stáhli Arnošt Dubový a Andres Angulo. Víc jim toho ale startující Diego Fabiani nepovolil.

V deváté směně měl český tým šanci na to s výsledkem ještě něco udělat, když se dvěma outy obsadil všechny mety. Italové tak raději vystřídali nadhoz, což se z jejich strany ukázalo jako dobrý tah. Matteo Bocchi totiž uzavřel zápas strikeoutem proti Filipu Moštěkovi a Parma zvítězila 6-2.

Draci tak mají v základní skupině nepříznivou bilanci 1 výhra a 2 prohry. Nyní musí počkat na výsledek večerního zápasu mezi Amsterdame a Paderbornem. Pokud by v něm zvítězil Amsterdam, tak za určitých okolností můžou jít Draci do semifinále. Jinak je čeká pouze boj ve skupině o 5.-8. místo, v němž by zachraňovali místenku pro český baseball.

123456789RHE
Draci000002000263
Parma202011000682
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..