ČeskoMB

Draci nezvládli závěr utkání s Paderbornem a prohráli 2-4

Necelých 21 hodin po výhře nad Amsterdamem čekal na brněnské Draky zápas proti německému Paderbornu. Pokud by v něm zvítězili, tak by výrazně zvýšily své šance na postup do semifinále.

Německý celek měl na kopci připravené své eso Američana Quinna DiPasqualeho. Také Brňané vsadili na zahraničního hráče, když v utkání startoval Juan Jaime, jenž v úterý zavíral duel s Amsterdamem. A oba startéři předvedli parádní výkon, když vydrželi ve hře osm směn, aniž by měli v kolonce “Earned runs” jiné číslo jak nulu.

Byli to ale zástupci z Extraligy, kdo se dostal do vedení. Němci totiž v dohrávce třetí směny vyrobily hned dva errory, čehož Draci využili ke dvěma doběhům.

V deváté směně dokázali pálkaři Paderbornu vyhnat Jaimeho z kopce, když prvním dvěma hráčům povolil metu zdarma a úspěšný odpal. Duel tak šel uzavřít Jackson Solarte. Jenže ten svůj úkol nezvládl a soupeř proti němu po sérii hitů otočil skóre na 4-2. S jedním outem a dvěma běžci na metách tak šel na kopec David Mergans. Ten dal týmu dva rychlé outy a Brno mohlo jít zkusit otočit duel v dohrávce.

Do deváté směny soupeř poslal na kopec closera Benjamina Thaqiho, jenž má letos v Bundeslize ERA 1.64. Ten pustil na metu pouze jednoho pálkaře Draků a nakonec dotáhl Paderborn k výhře.

Draci si nezvládnutým závěrem zkomplikovali své šance na postup do semifinále. Ve čtvrtek je navíc čeká souboj s velmi silnou Parmou, kterou musím porazit. V případě prohry by museli doufat v příznivý vývoj ostatních zápasů.

123456789RHE
Paderborn000000004483
Draci Brno002000000251
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..