ČeskoMB

EXL: Hluboká slaví první výhru v TOP 6

V pátek večer se na dvou hřištích rozehrálo třetí kolo Nadstavby o titul. Oba zápasy přinesly velmi zajímavý průběh.

Sokol Hluboká – Eagles Praha 8-6

Hluboká vstupovala do utkání s Eagles jako jediný tým, který v TOP 6 nepoznal jak chutná vítězství. A ani tento duel se pro Sokol nezačal příznivě, když dokázali stáhnout 3 body v první směně. V dohrávce ale domácí kontrovali dvoubodovým homerunem Martina Mužíka.

Po první směně se skóre na nějaký čas zakonzervovalo, když Takamune Ičige i Samuel Steigert dokázali držet pálky soupeře.

Do sedmé směny pak Hluboká poslala na kopec Michala Maláta, čehož Eagles okamžitě využili k navýšení vedení na 5-2. V dohrávce ale udeřil také Sokol a rázem z toho byl obrat. Domácí totiž pěti doběhy otočili skóre ve svůj prospěch. To pak navýšili v osmé směně, kdy svůj třetí bod v utkání stáhl Camden Vasquez.

Hluboká na poslední dvě směny poslala na kopec Josepha Eneu, jenž v minulosti působil právě v týmu Eagles a ten svým bývalým spoluhráčům umožnil pouze jeden doběh. Díky tomu si Sokol udržel první výhru v TOP 6.

Třebíč Nuclears – Tempo Praha 1-4

Na Vysočině byl v pátek k vidění parádní duel dvou reprezentačních nadhazovačů. Jak Jake Rabinowitz, tak také hostující Marek Minařík si totiž do statistik připsali odházenou complete game. Výhru mohl získat pouze jeden z nich a tentokrát to byl hostující nadhazovač.

A byl to právě Minařík, který ve čtvrté směně zajistil Tempu první doběh. Následující směna pak vůbec nevyšla domácí obraně, která udělala tři chyby a Tempo trestalo dalšími dvěma doběhy. V deváté směně pak oba týmy přidali po jednom bodu a stanovily tak konečné skóre na 4-1 pro hosty.

Třebíči nepomohlo k výhře ani 11 strikeoutů Rabinowitze, který také daroval pouze jednu metu zdarma. Na druhou stranu si Tempo proti němu připsalo 11 úspěšných odpalů. Marke Minařík umožnil o dva hity méně a rozdal 7 strikeoutů.

Oba celky nyní čeká náročná sobota, když odpoledne odehrají další dva zápasy. Dá se tedy předpokládat, že celou sérii odehrají za méně jak 24 hodin.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..