ČeskoMB

EXL: Sobotní triple pro domácí týmy. Eagles představili novou posilu

Třemi duely pokračovala v sobotu Nadstavba o titul a pokaždé se z výhry radovali domácí baseballisté.

Draci Brno – Třebíč Nuclears 2-0

Sobotní zápas mezi Draky a Třebíčí byl soubojem startujících nadhazovačů. Z něj nakonec vzešel jako vítěz domácí Jan Vašourek, jenž v sedmi směnách povolil pouze 2 hity a žádný doběh. Ryan Johnson mu sice zdatně sekundoval, když na kopci vydržel také 7 směn. Jenže Draci proti němu po odpalech Angula a Martina Kalábka dokázalis táhnout dva body. Ty se nakonec ukázaly jako rozhodující, protože Jackson Solarte již závěru udržel vedení a připsal si třetí Save v sezoně.

Draci tak zdolali Třebíč podruhé v sérii a dobře se naladili před nadcházejícím Pohárem Mistrů. Navíc si upevnili první místo v tabulce Nadstavby.

Hroši Brno – Eagles Praha 13-4

Pražané po prohře na domácím hřišti zajížděli v sobotu do Brna s myšlenkou na odplatu. A v první směně to z jejich strany vypadalo velmi dobře, když dokázali stáhnout tři doběhy a z domácího kopce se musel poroučet startující Luis Rengel.

Vasko Kolev dokázal držet pálkaře domácích dvě směny, ale v dohrávce té třetí již Hroši vyrovnali, když doběhy stáhli Petr ČechLukáš Trunkát.

V páté směně se Eagles dostali do vedení ještě jednou, když Jan Výbora poslal na domácí metu Šimona Blažka. V té doběh již stál na kopci pražského celku nový muž v jejich dresu panamský nadhazovač Emmanuel Herrera. Ten se ale při své premiéře v Extralize příliš nepředvedl, když Hroši ve zbytku duelu proti němu stáhli 10 (8 ER) doběhů. To domácím nakonec stačilo na pohodlnou výhru.

Hodně se v domácím dresu činil Matěj Menšík, který si znovu připsal 3 hity a zatím si v TOP 6 drží pálkařský průměr .500. Tři úspěšné odpaly v zápase měl také David Fiala, jenž byl v lineupu až na osmém místě. Hroši se tak po výhře posunuli na druhé místo tabulky TOP 6. Eagles naopak spadli na páté místo, které by jim nezaručovalo postup do semifinále.

Tempo Praha – Sokol Hluboká 9-2

Hluboká před sobotou čekala na první výhru v TOP 6 a po utkání na Tempu si čekání minimálně o jeden zápas prodlouží. Jihočeši přitom do duelu vstoupili výborně, když Martin Mužík v první směně odpálil dvoubodový homerun. V dohrávce ale nadhazovač Tempa Marek Minařík dokázal odpovědět solo homerunem a sám se dostal ve zbytku duelu do pohody. Na kopci totiž vydržel šest směn a Hluboká si již proti němu další doběhy nepřipsala.

Naopak Tempo, které tentokrát nemělo v sestavě Martina Červenku, se postupně pálkařsky probouzelo. Ve čtvrté směně za to bylo odměněno vyrovnávajícím doběhem po chybě hostující obrany.

V šestés měně, kdy Aleca Lemmona na kopci nahradil Joseph Enea, již Tempo udeřilo naplno a pěti doběhy prakticky rozhodlo o své výhře. V dohrávce sedmé směny pak domácí přidali ještě dva body. Štěpán Dupal navíc v posledních třech směnách Sokolu nepovolil ani jeden hit a Tempo si tak připsalo první výhru v této sérii. Ta bude pokračovat v neděli v Praze dalším utkáním.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..