ČeskoMB

EXL: Tempo se vyšvihlo na 2. místo. Eagles přehráli Sokol

Třemi zápasy pokračovala v sobotu baseballová Extraliga. V nich se vůbec nedařilo domácím týmům.

Sokol Hluboká – Eagles Praha 4-8

Po páteční první výhře mohli uvažovat v Hluboké nad tím, že by si mohli připsat i první vyhranou sérii v letošním TOP 6. K tomu ale potřebovali Eagles porazit i podruhé. Jenže to se jim tentokrát nepovedlo. Na kopci pražského týmu totiž předvedl dobrý výkon Emmnuel Herrera, jenž v šesti směnách povolil pouze 3 doběhy a dal svému celku šanci na výhru.

Eagles navíc udeřili hned v první směně, kdy je solo homerunem poslal do vedení Petr Zýma. Pro zkušeného reprezentanta to byl první odpal za plot v této sezoně. V další směně pak Pražané přidali další doběhy, když jeden z nich stáhl navrátilec David Bauer.

Sokol se prosadil až v dohrávce páté směny za stavu 0-7, kdy odpálil dvoubodový homerun Joseph Enea. Ten prožil velmi povedený duel, když si v něm připsal celkem dva odpaly za plot. Tím druhým ale pouze korigoval skóre na končených 4-8 z pohledu Hluboké.

Hluboká tak prohrála pošesté ze sedmi zápasů TOP 6 a stále víc se jí snižují šance na postup do semifinále. Naopak Eagles mají aktuálně bilanci 4-4, kteoru si můžou vylepšit v neděli na domácím hřišti.

Tempo Praha – Třebíč Nuclears 4-0 a 14-2 (F/7)

Velmi úspěšný výjezd do Třebíče mají za sebou baseballisté pražského Tempa. Ti dokázali za necelých 24 hodin vyhrát nad Nuclears třikrát a posunuli se na druhé místo tabulky TOP 6. Naopak Nuclears se propadli mimo semifinálové příčky.

První sobotní duel byl přitom velmi vyrovnaný, když prim hráli oba startéři. Výhru si nakonec připsal Ondřej Vank, jenž v šesti směnách nepovolil ani jeden hit a Tempo dokonce mohlo pomýšlet na no-hitter. O ten ale Pražané přišli v sedmé směně po úspěšném odpalu Jana Bilíčka. V té chvíli již stál na kopci Tadeáš Kalčev, jenž navázal na výkon svého spoluhráče a ve zbytku duelu nepovolil žádný doběh. Tempo se proti Jeffu Bartovi prosadili dvěma doběhy v dohrávce třetí směny a skóre na koenčných 4-0 zařídil dvoubodovým homerunem v osmé směně Martin Zelenka.

Jestli byli Nuclears v prvním utkání doubleheaderu svému soupeři důstojným soupeřem, tak ve druhém to již neplatilo. Jejich startér Lukáš Smejkal totiž odházel pouze úvodní směnu a pak byl za stavu 0-1 vystřídán. To ale útok Tempa nezastavilo a v následujících třech směnách stáhlo 12 doběhů a tím prakticky rozhodlo o osudu zápasu. Třebíči navíc vůbec nic nevycházelo a v obraně udělala celkem 5 chyb. Na pálce pražského týmu se hodně dařilo Keibertu Petitovi, jenž si připsal 3 hity a 4 stažené doběhy. Velmi zdatně mu konkuroval Michal Zelenka, jenž si připsal 3 hity, 3 RBI a 3 doběhy.

Tabulka TOP 6

#TýmWLTPCTGB
1DRA
Draci
510.8330
1TEM
Tempo
620.7500
3EAG
Eagles
440.5002
3HRO
Hroši
330.5002
5NUC
Nuclears
360.3333.5
6HLU
Hluboká
160.1434.5
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..