MBMLB

MLB: Domingo German hodil 24. Perfect Game v historii

Středeční duel mezi Oaklandem Athletics a New York Yankees se výrazně zapsal do historie. Nadhazovač newyorského klubu Domingo German se totiž na výhře 11-0 podílel odházenou Perfect Game.

Fanoušci Major League Baseball na tento moment čekali od roku 2012, kdy se to naposledy povedlo Félixu Hernándezovi ze Seattle Mariners. Germanovi přitom nevyšli poslední dva starty, když v psoledním duelu proti Red Sox odházel pouze 2 směny a povolil 7 doběhů. P5edtím zas povolil 8 doběhů v 3.1 odházených směnách proti Mariners. Jenže ve středu na slavném stadionu Coliseum v Oaklandu bylo vše jinak.

Athletics letos jsou outsideři celé soutěže a není ani moc s podivem, že se někomu povedlo zaznamenat Perfect Game právě proti tomuto týmu. Ani German v duelu prakticky nebyl ve větších problémech. Ačkoliv nebýt parádního skoku Anthonyho Rizza v páté směně, tak by A’s alespoň jednoho běžce na metě měli.

Germanovi nakonec na celý zápas stačilo pouze 99 nadhozů a 9 strikeoutů. “Je to tak vzrušující. Když přemýšlíte o něčem velmi jedinečném v baseballu, víte, že málokdo má příležitost odházet Perfect Game“ řekl po utkání novinářům German. “Dosáhnout něčeho takového ve své kariéře, víš, je to něco, co si budu navždy pamatovat. Být součástí historie, tak vzrušující.”

Třicetiletý Dominikánec se stal teprve čtvrtým hráčem New York Yankess, jemuž se povedlo zapsat se tímto způsobem do historie. Před ním se to povedlo trojici Cone (1999 proti Expos), David Wells (1998 proti Twins) a Don Larsen (5. zápas Světové Série 1956 proti Brooklyn Dodgers). German byl předtím známý spíše za své prohřešky. V roce 2019 dostal 81 zápasový trest za domácí násilí a letos si musel sednout na 10 zápasů kvůli použití velkého množství kalafuny na házecí ruce. Navíc sezonu ani neměl začínat v rotaci Yankees, ale zranění Frankieho Montase, Carlose Rodóna a dalších mu dala šanci.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..