MBMLB

MLB: Nováček De La Cruz zaznamenal Cycle

Že vám nic neříká jméno Elly De La Cruz? Možná je načase si toto jméno zapamatovat. Nováček Cincinatti Reds vstoupil do Major League ve velkém stylu, když v patnáctém utkání v kariéře zaznamenal Cycle.

V cestě za Cycle De La Cruz odpálil třetí směně homerun poté, co ve druhé trefil double. V pátém přidal singl. Vše zakončil třímetovým odpalem v šesté směně. Cincinnati tak vyhrálo 11-10 nad Braves, aby se v sezóně zlepšilo na 41-35 a nyní je na prvním místě v Centrální divizi Národní ligy.

Cincinnati Reds on Twitter: “THE MOST EXCITING 10.83 SECONDS IN SPORTS ⚡⚡⚡@ellylacocoa18 pic.twitter.com/3lJjyhWRkc / Twitter”

THE MOST EXCITING 10.83 SECONDS IN SPORTS ⚡⚡⚡@ellylacocoa18 pic.twitter.com/3lJjyhWRkc

Nováček Cincinnati Reds Elly De La Cruz stal se prvním hráčem Cincinnati, kterému za posledních 34 letech zaznamenal Cycle. Naposledy tak učinil Eric Davis 2. června 1989 při výhře 9:4 nad San Diego Padres. Jednadvacetiletý baseballista se stal prvním hráčem v historii MLB, který zasáhl do cyklu, ukradl základnu a stáhl minimálně 4 doběhy, to vše během prvních šesti směn utkání (od roku 1920, kdy se RBI stala oficiální statistikou).

Velkou výhodou De La Cruze je, že je switch-hitter a umí pálit na obě strany. Cycle však zaznamenal odpaly z levé strany. Navíc je neuvěřitelně rychlý. Server The Athletic uvádí, že jeho rychlost běhu je 30,9 stopy za sekundu, což je o půl stopy více, než kdokoliv další za ním. Také v průměru pouze 5% hráčů MLB má tvrdší odpaly, než tento mladík v službách Reds. Fanoušci Cincinatti tak mají o důvod více, proč sledovat zápasy svého oblíbeného týmu. Navíc týmu se nyní daří a aktuálně tahá sérii 12 výher v řadě, což se Reds naposledy povedlo v sezoně 1957.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..