ČeskoMB

Češi postoupili na Little League Intermediate v USA

V uplynulém týdnu hostil Jablonec evropsko-africkou kvalifikaci o postup na hlavní turnaj Little League Intermediate v Livermore v Kalifornii. Na něj nakonec postoupil český výběr regionu Severozápad.

Český baseball měl na turnaji hned dva výběry. Severovýchod a Severozápad. A pro oba nezačal turnaj úplně nejlépe. Severozápad totiž do něj vstoupil prohrou 3-4 s Nizozemskem a hned od začátku tak musel turnajem procházet v opravné části pavouka a každá další prohra by jeho pouť ukončila. Severovýchod v prvním kole vyhrál 9-8 nad litevským Kaunasem, ale ve druhém pak prohrál s Německem 1-13. V opravách pak oba české výběry nastoupily v dalším kole proti sobě a Severozápad ze vzájemného souboje vyšel lépe, když vyhrál 13-1.

Tato výhra dala Severozápadu chuť do dalších duelů a po výhrách 12-2 nad Chorvatskem a 5-1 nad Německem si vybojovali postup do finále proti Nizozemsku. V něm se Nizozemci rychle ujali vedení 2-0, když v první směně využili chyby v obraně Česka. Trenéři na to reagovali změnou nadhozu, když startujícího Petra Fejta nahradil Vilém Vančura. Ten již ve zbytku duelu povolil pouze jeden doběh.
EDIT: Petra Fejta nahradil na kopci Matouš Loub, který zastavil útok soupeře. Teprve až v závěru házel Vilém Vančura.

Severozápad v dohrávce třetí směny dokázal stáhnout tři doběhy a na chvíli se dostal do vedení. Když ale Nizozemci ve čtvrtém dějství vyrovnali, sliboval závěr obrovské drama. To se nakonec vyplnilo a o vítězi musela rozhodnout až přidaná osmá směna. V ní Češi dokázali stáhnout kýžený bod a walk-off hitem Jana Vika si zařídili postup na hlavní turnaj v Kalifornii. Ten se rozehraje již 30. července a jeho vítěz bude znám 6. srpna.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..