ČeskoMB

EXL: Draci Brno i Tempo Praha dokonali sweep

Posledními třemi zápasy pokračovalo v neděli 4. kolo TOP 6 baseballové Extraligy. To bylo velmi úspěšné zejména pro Draky a Tempo.

Draci Brno měli v neděli možnost dokonat sweep proti Eagles Praha. Jenže Pražané do utkání vstoupili velmi aktivně a v první směně proti Juanu Jaimemu stáhli dva body. Jenže po dohrávce bylo vše jinak. Navrátilec v sestavě Eagles David Wilson po dvou rychlých outech rozdal tři mety zdarma a rychle jej nahradil Vasko Kolev. Ten následně daroval dvě mety zdarma pro vyrovnání a Michal Šindelka pak úspěšným odpalem poslal Draky do vedení 4-2. Od té doby již Draci pouze navyovali skóre až na konečných 13-2 po sedmi směnách. Aktivní byl zejména Martin Pernička, který stáhl 6 doběhů svého týmu. Draci si tak jako první tým připsal deset výher v TOP 6.

V závěsu za Draky je pražské Tempo, které napodobilo svého soupeře a v neděli uštědřilo třetí prohru Hrochům Brno. Ti přitom měli na kopci své eso Tomáše Ondru a dlouho mohli pomýšlet na vítězství v duelu. Po šesti směnách totiž vedli 2-1. V sedmé ale Martin Červenka svým jedenáctým homerunem v sezoně vyrovnal na 2-2. Od další směny již Hroši místo Ondry poslali do hry svůj bullpen, čehož Tempo využilo a stáhlo 6 doběhů. V poslední směně již pouze Marek Krejčiřík snížil staženým doběhem na konečných 8-3 z pohledu domácích. Tempo tak aktuálně s devíti výhrami drží druhou příčku v tabulce. Naopak Hroši jsou s bilancí 3-8 mimo první čtyřku zaručující postup do semifinále.

I Třebíč v neděli potvrdila, že jí závěry zápasů v sérii proti Hluboké vycházejí lépe, než soupeři. Startér Sokola Takamune Ičige je totiž v sedmi směnách udržel pouze na dvou dobězích. Jenže v posledních dvou směnách proti bullpenu již Nuclears přidali další 4 body a otočili skóre z 2-3 na konečných 6-3. Tři doběhy Třebíče navíc zařídil pouze šestnáctiletý Vojtěch Šabacký, pro nějž to byl nejlepší výkon v Extralize v kariéře. Sokolu tak nepomohl ani výborný výkon Camdena Vasqueze, jenž si připsal tři hity, 2 RBI a 1 metu zdarma. Pro Hlubokou je tato prohra o to nepříjemnější, že místo aby se dotáhla na svého soupeře v tabulce, tak na něj nyní ztrácí 2 výhry.

Tabulka TOP6

#TýmWLTPCTGB
1DRA
Draci
1010.9090
2TEM
Tempo
920.8181
3NUC
Nuclears
570.4175.5
4EAG
Eagles
480.3336.5
5HLU
Hluboká
380.2737
5HRO
Hroši
380.2737
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..