ČeskoMB

EXL: Draci Brno si zajistili postup do semifinále

V nedělních utkáních TOP baseballové Extraligy pokračovalo trápení domácích týmů tohoto kola. Opět si tak výhry odvezly pouze hosté.

Třetí duel mezi Draky a Tempem již byl vcelku jednoznačnou záležitostí Draků. Ti se ujali vedení již v první směně a to postupně navyšovali. Zejména šesti doběhy ve čtvrté směně svému soupeři výrazně odskočili. Na pálce se dařilo zejména Jakubu Hajtmarovi, jenž si připsal 3 hity a 5 RBI. Výhru si na kopci připsal Jan Nebenführ, který hodil 6 směn, v nichž povolil pouze jeden doběh. Poslední out utkání zařídil netradiční muž Arnošt Dubový. Draci měli kromě výhry 12-5 důvod víc k radosti, protože s bilancí 12-2 mají jistotu postupu do semifinále.

Třebíč dvakrát nesupěla na svém hřišti a tak v neděli nutně potřebovala Eagles porazit venku. Naopak domácí měli šanci svému soupeři odskočit v tabulce TOP 6. Po pěti směnách ale na výsledkové tabuli svítilo vyrovnané skóre 1-1, když Jeffrey BartoMatyáš Trčka dokázali držet pálkaře soupeře. V šestém inningu se to ale zlomilo, když Nuclears zabrali a stáhli 5 bodů. Výrazně se na tom podílel tříbodovým homerunem Ryan Johnson. Kanadský baseballista se pak postavil také na kopec a ve zbytku duelu již Eagles povolil pouze dva body a dotáhl tak Třebíč k výhře 7-3. Oba týmy tak mají aktuálně shodnou bilanci 6-9, Eagles ale mají k dobru lepší vzájemnou bilanci.

Po dvou výhrách na jihu Čech měli Hroši šanci dokonat doma sweep. Navíc měli na kopci k dispozici letos suverénního Tomáše Ondru. Jenže tomu se tento start vůbec nepovedl a na kopci vydržel jen 2 směny, ve kterých povolil 5 doběhů. Obdobně si vedl také John Hussey, jenž umožnil také 5 bodů. Sokolu se na pálce výrazně dařilo, když zaznamenal celkem 21 hitů. Nejvíce jich nasbíral Martin Mužík, jenž si do statistik připsal 4 úspěšné odpaly, z toho jeden homerun. Hluboká si tak připsala výhru 12-3 a zlepšila se na bilanci 4-11. Jihočeši taks tále živí naději na postup do semifinále. Hroši jsou na pátém místě s bilancí 5-9 a ztrácí jednu výhru na čtvrtou příčku.

Tabulka TOP 6

#TýmWLTPCTGB
1DRA
Draci
1220.8570
2TEM
Tempo
1140.7331.5
3EAG
Eagles
690.4006.5
3NUC
Nuclears
690.4006.5
5HRO
Hroši
590.3577
6HLU
Hluboká
4110.2678.5
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..