ČeskoMB

EXL: Draci komplikuji život Nuclears. Eagles s důležitou výhrou

Dvěma zápasy pokračovala v pátek Nadstavba o titul v české baseballové Extralize. Zejména pro Třebíč a Eagles byly tyto duely velmi důležité.

Nuclears si nedělním zaváháním s Eagles hodně ztížili šance na postup do semifinále. Navíc los pro ně není v závěru úplně příznivý, když postupně narazí na oba loňské finalisty. V pátek nejdříve vyzvali Draky. Baseballisté Nuclears ale vstoupili do utkání velmi dobře, když po dvou směnách vedli 5-2. V páté směně ale Draci jedním doběhem snížili a v sedmé směně se dostali do vedení 8-5. K tomu jim domácí výrazně pomohli třemi chybami v obraně. Jednu z nich udělal Ryan Johnson, jenž nadhazoval na kopci Nuclears a na pálce se dostal na metu ve třech případech. Domácí nakonec v utkání udělali celkem 6 chyb v obraně.

Draci na kopci začali s Juanem Jaimem, jenž odházel prvních pět směn a povolil 5 směn (4 ER). Zbytek duelu pak dostal za úkol dotáhnout Jackson Solarte. V osmé směně ale Miroslav Křivánek svým odpalem stáhl dva body a domácí najednou ztráceli na Draky jediný doběh. V dohrávce deváté směny byli navíc velmi blízko vyrovnání. S jedním outem totiž měli běžce na první a třetí metě. Následně ale Vojtěch Šabacký odpálil míč do pravého pole, kde jej ze vzduchu zachytil Martin Kalábek, který ještě ukázal parádní příhoz a ve spolupráci s Angulem zachytili pokus Lukáše Malého doběhnout pro vyrovnání.

Třebíč tak postup do semifinále stále nemá jistý a pokud si chce zahrát o medaile, tak potřebují v sobotu porazit Hrochy.

Eagles stále žijí

Eagles Praha se v posledních týdnech propadli z postupových příček na předposlední příčku. Před posledním víkendem tak Pražané věděli, že pokud chtějí postoupit do semifinále, tak musí v obou dvou zbylých duelech zvítězit a doufat v příznivé výsledky ostatních zápasů. Los jim ale na pátek do cesty postavil Hlubokou, která s jistotou skončí na posledním místě TOP 6 a již prakticky nemá o co hrát.

Eagles se povedla hned první směna zápasu, když po odpalech Jana Výbory a Šimona Blažka stáhli 3 doběhy. Ve čtvrté směně pak přidali další dva body. Startující nadhazovač Emmanuel Herrera vydržel na kopci do páté směny a svému týmu dal naději na výhru, když povolil pouze 4 doběhy. Na zbytek duelu jej pak nahradil Samuel Steigert.

V šesté směně si hosté připsali další dva doběhy po odpalu Marka Slabého a solo homerunu Marka Chlupa. V osmé směně ale Sokol měl výbornou příležitost minimálně vyrovnat, když s jedním outem obsadil všechny mety. Camilo Miranda pak dokázal úspěšným odpalem stáhnout dva z nich na domácí metu, ale pak si Steigert pomohl striekoutem a další odpal skončil v rukavici hostujícího polaře. Protože v poslední směně již Steigert na metu nepustil ani jednoho pálkaře, tak Eagles zvítězili těsně 8-7.

Pražané se tak v tabulce s bilancí 8 výher a 11 proher vyrovnali Nuclears. Pokud by ale v sobotu Třebíč prohrála s Hrochy, tak Eagles postoupí do semifinále, i kdyby prohráli s Draky. Pokud by se tak nestalo, tak musí Pražané Draky porazit a v neděli fandit Tempu, aby porazilo loňské vicemistry. Pak by se Eagles dostali do první čtyřky TOP 6.

Tabulak TOP 6

#TýmWLTPCTGB
1DRA
Draci
1630.8420
2TEM
Tempo
1260.6673.5
3HRO
Hroši
8100.4447.5
4EAG
Eagles
8110.4218
4NUC
Nuclears
8110.4218
6HLU
Hluboká
4150.21112
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..