ČeskoMB

EXL: Jakub Hajtmar překonal metu 400 RBI

Letošní sezona je pro dlouholetou oporu brněnských Draků a české reprezentace ve znamení překonávaní různých historických milníků. V uplynulém víkendu se mu povedlo dosáhnout další mety, když jako 9. pálkař historie soutěže stáhl minimálně 400 doběhů.

V nedělním utkání na pražském Tempu odehrál Jakub Hajtmar na pálce svůj nejlepší zápas v této sezoně, když zaznamenal 3 hity a 5 stažených doběhů. Díky tomu se přehoupl přes metu 400 RBI v kariéře.

Hajtmar se této metě přiblížil hned ve druhé směně, kdy svým odpalem stáhl dva doběhy a poslal Draky do vedení 3-0. V tento moment tak měl na kontě 399 RBI. Ve čtvrté směně pak vkročil do páté stovky, když dalším odpalem stáhl další dva doběhy. Nakonec ještě v osmé směně dalším staženým doběhem řpidal již své 402. RBI v kariéře.

Aktuálně tak pálkaři draků patří v této statistice 9. pozice, když na svého dlouholetého spoluhráče z klubu Martina Schneidera ztrácí 11 stažených doběhů. Hajtmar přitom podstatnou část své kariéry nastupoval jako první pálkař lineupu Draků, takže spíše než RBI sbíral doběhy. Na vedoucího Pavla Budského ale má Jakub Hajtmar výraznou ztrátu, když na svém kontě nemá ani polovinu RBI, jenž nasbíral jeden z první členů české baseballové Síně slávy.

PořJménoRBI
1.Budský Pavel (DRA)859
2.NAVRÁTIL Aleš (ARR)616
3.MALÍK Jakub (ARR)611
4.Střítecký Martin (TECH)608
5.Hejma Matěj (EAG)521
6.ČECH Petr (HRO)482
7.Břeň Michal (BLA)420
8.Schneider Martin (DRA)413
9.HAJTMAR Jakub (DRA)402
10.Víšek Jiří (MZLU)397
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..