MBMLB

MLB: Čekání u konce. Národní liga po letech vyhrála All-Star Game

Většina fanoušků MLB si již možná ani nepamatovala na zápas All Star, ve kterém zvítězil výběr Národní ligy. Naposledy se tak stalo v roce 2012 a od té doby vítězila pouze ta mladší Americká liga. Jenže v úterý to výběr “seniorského okruhu”, jak se starší soutěži občas v USA říká, konečně zlomil a vyhrál´3-2.

Přitom i letos v Seattlu to vypadalo, že výběr Americké ligy má dobře nakročeno k vítězství, když před sedmou směnou vedli 2-1. Skóre totiž otevřel solo homerun Yandyho Diaze ve druhé směně. Na to odpověděl ve čtvrté Luis Arraez, jenž stáhl první doběh Národní ligy, aby v šesté Bo Bichette stáhl druhý bod Americké ligy.

Hrdinou utkání se tak stal catcher Colorada Rockies Elias Díaz, jenž v osmé směně dvoubodovým homerunem poslal Národní ligu do vedení. Díky tomu byl po utkání vyhlášen nejužitečnějším hráčem a stal se tak vůbec prvním hráčem týmu z Denveru, který si toto ocenění v historii klubu odnesl.

“Znamená to hodně pro mě, pro mou rodinu,” řekl Díaz po zápase, kdy se zároveň rozbrečel po dotazu, co pro něj znamená, že homerun viděla jeho maminka. „Jsem tak hrdý na to, co jsem dělal, co jsem dokázal. Být v All-Star Game je pro mě úžasné.”

Homerun Derby vyhrál Guerrera Jr.

O den dříve proběhlo také tradiční Homerun derby. Jeho vítězem se stal Vladimir Guerrero Jr.. Protože toto klání v minulosti vyhrál i jeho otec (ASG 2007), tak se stali prvním duem otec-syn, jenž tuto dovednostní soutěž vyhrál. Guerrero na cestě za výhrou porazil nejdříve 26-11 Mookieho Bettse. Pak svedl vyrovnanou bitvo s Juliem Rodriguezem, nad nimž vyhrál 21-20, aby ve finále porazil Randyho Arozarenu 25-23.

Svého syna pak po klání na twitteru pochválil také jeho otec. “Jaké to představení! Jsem na tebe hrdý, synu,” napsal na této sociální síti.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..