ČeskoMB

Ve středu začíná ME U12, na němž Češi obhajují loňské stříbro

Již v 15:30 vstoupí ve středu česká žákovská reprezentace do letošního evropského šampionátu kategorie U12. V něm český národní tým obhajuje stříbrné medaile, které získal v minulém roce v rakouské Vídni.

Pokud bychom se pídili po tom, na kterém mezinárodním turnaji jsou čeští baseballisté nejúspěšnější, tak by to bylo rozhodně Mistrovství Evropy hráčů do dvanácti let. Tady je Česko jednoznačně nejlepší krajinou v historii turnaje, když na něm získalo již 14 medailí, z toho hned 7 zlatých. Tu poslední ale Češi přivezli naposledy v roce 2015 z Polska. Od té doby český výběr třikrát postoupil do finále, ale ani jednou nedokázal přidat další zlato.

Letos se evropský šampionát odehraje ve francouzském Valenciennes a český výběr bude hrát ve skupině B společně s Litvou, Rakouskem a Nizozemskem. K postupu do semifinále potřebuje národní tým skončit ve skupině nejhůře druhý. I proto Češi v přípravě nic nepodcenili a odehráli 6 přípravných duelů s Německem a jeden s výběrem Little League Intermediate, jenž si vybojoval postup na hlavní turnaj v USA.

Všechny zápasy turnaje je možné sledovat na Youtube kanálu WBSC Europe. Rozpis turnaje a Play-by-Play naleznete na tomto odkaze.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..