ČeskoMB

Eric Sogard bude hrát na ME

Do začátku Eurobaseballu 2023 zbývá měsíc a manažer českého týmu Pavel Chadim má již připravenu širší nominaci hráčů. Celý jmenný seznam i konečný roster se jmény 24 vybraných hráčů, kteří budou bojovat za národní tým na domácím šampionátu, bude zveřejněn později, ale již nyní je jisté, že v něm nebude chybět Eric Sogard.

Hvězda, která odehrála více než 10 let ve slavné Major League Baseball (MLB), přiletí do Česka i s celou rodinou ve čtvrtek 7. září. Sogard obdržel české občanství v únoru roku 2022 a poprvé se v českém dresu představil na březnovém turnaji World Baseball Classic. „Na Erica se velmi těšíme. V dresu Česka nastoupí poprvé na mistrovství Evropy hráč, který zanechal stopu v nejslavnější lize světa, v MLB. Věřím, že se na něj těší i čeští fanoušci. A to, že s námi absolvuje celou přípravu jen ukazuje, jaký týmový hráč to je,“ pochvaluje si přístup svého nejslavnějšího svěřence Pavel Chadim.

Český tým začne přípravu na domácí evropský šampionát v sobotu 9. září. Hráči absolvují do začátku turnaje několik soustředění a také přípravné zápasy s Itálií a Nizozemskem.

Přípravy na turnaj, který se bude hrát od 24. září do 1. října v Ostravě, Brně, Praze, Třebíči a Blansku, jsou v plném proudu. Organizační štáb i lokální štáby pilně pracují na tom, aby celý šampionát byl skvělou podívanou pro diváky a aby byli samozřejmě spokojeni také všichni hráči a oficiální hosté.

„K Eurobaseballu přistupujeme jako k mimořádné sportovní akci. Je to pro nás výzva, protože takový turnaj nepořádáte každý den. Těším mě velký zájem fanoušků, který se projevuje v prodeji vstupenek. Již se jich prodalo více než pět tisíc,“ říká měsíc před začátkem turnaje předseda ČBA Petr Ditrich a pokračuje: „Jsem také spokojený, v jaké fázi jsou přípravy jednotlivých městech. Nyní pracujeme zejména na uspořádání a detailech na hlavních stadionech, kde bude hrát český tým, tedy v Ostravě na Arrows a v Brně na Městském baseballovém stadionu.

Jednou z důležitých oblastí je příprava a bezpečnost hřišť. Ta si přijeli prohlédnout také zástupci MLB, kteří dbají zejména na bezpečnost hráčů, kteří jsou pod smlouvami klubů z této soutěže. Důkladně si tak prošli všech šest hracích stadionů. „Přípravy v šesti areálech není jednoduché skloubit, ale jsem rád, že i nejnáročnější kontrola MLB a WBSC Europe prakticky napoprvé schválila čtyři hřiště. Připomínky a úpravy pořadatelské oddíly určitě zvládnou a hřiště budou skvěle připravena, a my už se moc těšíme na všechny fanoušky,“ uzavřel Petr Ditrich.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..