ČeskoMB

EXL: Lukáš Ercoli příští rok nebude hrát za Hrochy

Po dvou sezonách strávených v týmu Hrochů již třetí v příštím roce Lukáš Ercoli již třetí v příštím roce nepřidá. Oznámil do klub na svých sociálních sítích.

Lukáš Ercoli přišel k Hrochům na hostování po sezoně 2021, kdy jeho mateřský klub Kotlářka Praha spadl do druhé nejvyšší soutěže. Zároveň ale upozorňoval, že pokud se Kotlářka vrátí mezi elitu, tak se do ní vrátí. Proto oznámení Hrochů o jeho konci v týmu není velkým překvapením.

Ercolimu vyšel výborně zejména rok 2022, kdy patřil mezi největší hvězdy Extraligy a 98.1 odházených směnách měl ERA 2.29, což byl jeho nejlepší výkon v kariéře. S týmem pak dokráčel až do Czech series, kde nestačili na Draky. Následně si vysloužil také nominaci do reprezentačního výběru Pavla Chadima a spolu s ním pak slavil postup z kvalifikace na World Baseball Classic. V letošním roce se Lukášovi zpočátku sezony příliš nedařilo a trápil se zejména s kontrolou nadhozů. Ke konci roku již jeho forma stoupala a extraligový ročník zakončil šestisměnovým no-hitterem, kterým zařídil Hrochům bronzové medaile.

Na nadcházejícím Mistrovství Evropy ale Lukáše s největší pravděpodobností neuvidíme. Již s předstihem totiž vítěz Extraligy z roku 2015 oznámil, že dá přednost povinnostem v organizačním týmu ČBA pro šampionát.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..