ČeskoMB

Kotlářka Praha se vrací do Extraligy. Z ní padá Technika Brno

Osmičlenné složení české nejvyšší baseballové soutěže pro rok 2024 je nyní známé. Po sobotních zápasech Kotlářky se Skokany Olomouc si postup do Extraligy vybojoval mistr ze sezony 2015.

Kotlářka potřebovala k jistotě postupu dvě výhry ve zbývajících 5 utkáních. Pražané nic nenechali na náhodu a dokázali zvítězit hned v prvních dvou. Navíc proti Skokanům odehráli pouze 12 směn, protože baseballistům z Hané nadělili dvě vysoké prohry o rozdíl. V prvním utkání zvítězili 12-0 a ve druhém dokonce 24-2.

Kotlářka Praha se tak vrací do nejvyšší soutěže po dvouleté absenci, když v sezoně 2021 nezvládla baráž při zúžení Extraligy z deseti na osm týmů. V české nejvyšší soutěži zažila Kotlářka vrchol v letech 2013-2016, kdy se pokaždé probojovala až do finále a v roce 2015 vyhrála svůj první a jediný titul. V historii české Extraligy je tak Kotlářka jediný tým z Čech, který se může pochlubit mistrovským titulem. Nyní ale hned čtyři zástupci vítězného týmu ze sezony 2015 bojují o titul v dresu pražského Tempa.

Pro Techniku tak pokračuje balancování mezi Extraligou a První ligou. Trojnásobný vítěz české Extraligy (od roku 1993) v Extralize skončil lépe než na 7. místě naposledy v roce 2016. V sezoně 2021 dokonce působil ve druhé nejvyšší soutěži a již nyní je jasné, že Brňany opět čekají zápasy s týmy z První ligy.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..